Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

2017. június 26. | VL online |  3204 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét Budapesten

A Siemens a budapesti Power and Gas üzem telephelyén mintegy 10 milliárd forint beruházással bővíti gáz- és gőzturbinalapát-gyárát.

A Siemens újabb csúcstechnológiás beruházásának helyszínéül választotta Magyarországot, a cég 10 milliárd forint befektetéssel a jelenlegi gyártóterületet 2500 négyzetméterrel bővíti, 10 ezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épít, ezzel 150 új műszaki szakembernek nyílik új álláshely.A beruházás jelentőségét növeli, hogy a világ energiaipara változik, részben a megújuló energia, részben a nukleáris energia jelentősége növekszik.

A Siemens ezen erőművi beruházásoknak egyik vezető globális vállalata, a budapesti beruházással Magyarország újabb iparágban kerül a világ élvonalába. Németország és a Siemens is Magyarország stratégiai partnere, a német cég 3 ezer embernek ad Magyarországon munkát. A budapesti beruházás a magyar-német gazdasági kapcsolatokat tovább erősíti, az idén az első negyedévi adatok alapján a tavalyi rekordévet a két ország gazdasági forgalmában 10 százalékkal sikerült növelni. A magas minőségi munkát jelentő turbinalapátok gyártásához a Siemens 50 magyar munkatársa a berlini gyárban tanul, hozzájuk további 9 kolléga csatlakozik. A kivitelezési munkákat magyar kisvállalkozásokra bízták, mert a tenderen kedvezőbb ajánlatot adtak.

A Siemens Zrt. tájékoztatása szerint a Power and Gas budapesti üzemében 2019-ben kezdődik az új termékek gyártása.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÁramtermelésErőművekErősáramSiemens