Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Elindult a Nemzeti Közművek országos áramszolgáltatása

2017. június 1. | VL online |  2369 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Elindult a Nemzeti Közművek országos áramszolgáltatása

A Nemzeti Közművekhez tartozó Démász országos egyetemes szolgáltatói engedélyt szerzett; így június 1-jétől a Démász villamosenergia-szolgáltatása további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte.

A tájékoztatás szerint mostantól bárki számára lehetővé válik, hogy egy helyen intézhesse gáz- és áramügyeit. Az egyszerűsített szolgáltatóváltás kezdeményezhető személyesen, vagy akár telefonon is.

A tájékoztatás idézi Kóbor Györgyöt, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatóját, aki úgy fogalmazott: "a villamosenergia-szolgáltatói tevékenység országos kiterjesztésével meg tudjuk teremteni a szabad szolgáltató-választás lehetőségét minden az egyetemes szolgáltatás keretében vételező áramfelhasználó számára. Ezzel a lépésünkkel a lakossági ügyfeleknek, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára is jó lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy kézben tarthassák a villamos energia és földgáz szolgáltatással kapcsolatos ügyeiket." 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a márciusban beadott országos egyetemes szolgáltatói engedély-kérelem kapcsán hozott határozata alapján a Démász országosan 300 helyszínen, a Főgázzal közös kirendeltségen fogadhatja az ügyfeleket. A Nemzeti Közművek - társaságain keresztül - a lakossági ellátásban a földgáz területén mintegy 3,4 millió, míg villamos energia területen 775 ezer ügyfelet ér el közvetlenül, amely most országosra bővült.

A szolgáltatóváltáshoz mindössze két dokumentumot, egy igénybejelentő nyomtatványt és a kereskedői szerződés felmondásához szükséges meghatalmazást kell kitölteni, mivel a Démász minden adminisztrációs feladatot elvégez a fogyasztók helyett.
A szolgáltatóváltás kezdeményezhető személyesen - országosan 300 helyszínen -, vagy akár telefonon is a Démász 0-24 óráig hívható, 06-62-565-600-as e-vonalán, továbbá a társaság weboldalán, a www.demasz.hu/szolgaltatovaltas oldalon. Ez év február 1-jén az Első Nemzeti Közszolgáltató (ENKSZ) Zrt. megvásárolta a közel 1200 főt foglalkoztató, villamos energia egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyekkel is rendelkező Démász Zrt. 100 százalékát - jelzi a közlemény.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÁramárÁramszolgáltatóEgyetemes szolgáltató