Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Orbán Viktor nyitotta meg az OBO Európa Forumot

2017. május 8. | VL online |  3714 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Orbán Viktor nyitotta meg az OBO Európa Forumot

Nagyszabású ünnepség keretében adták át az OBO Bettermann vállalatcsoport új bemutató és oktatótó központját a Pest-megyei Bugyin. A több mint 5000 négyzetméteres Európa-Forum 10 millió euróból épült meg.

A németországi központú OBO Bettermann vállalatcsoport 2017. május 5-én, pénteken ünnepélyes keretek között nyitotta meg magyarországi gyártóbázisán az új közép-kelet európai oktató és bemutató központját az OBO Európa Forumot. A megnyitóünnepségen Ulrich Bettermann a családi tulajdonban álló, villamos szerelési anyagokat gyártó vállalatcsoport elnöke mellett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke éppúgy jelen volt, mint Barbara Genscher, Hans-Dietrich Genscher özvegye. 

Az OBO Európa Forumot Hans-Dietrich Genscher, a korábbi német külügyminiszter – Ulrich Bettermann közeli barátja – emlékének ajánlották és a tiszteletére egy bronz mellszobor felavatására is sor került.

Ulrich Bettermann örökségként viszi tovább barátja Európa melletti politikai és személyes elkötelezettségét. „Nincs olyan hatalom a világon, amely tartósan az emberi méltóság és szabadság útját állhatja. Hans-Dietrich Genschert idézetének szellemében fog az új OBO Europa Forum is hozzájárulni az egységes Európa erősödéséhez” - mondta a tulajdonos, egyúttal méltatva Magyarországot és kormányfőjét, Orbán Viktort is: „Büszkék vagyunk rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök abban a kivételes megtiszteltetésben részesít bennünket, hogy felavatja épületünket.”

A vállalatcsoport számára különös elismerést jelent továbbá Barbara Genscher látogatása, aki ünnepélyesen felavatta néhai férje mellszobrát. A 80 cm magas szobor központi és állandó helyet kap az OBO Európa Forumban. Hans-Dietrich Genscher Ulrich Bettermann számára „Európa építőmestere, aki jelentős szerepet vállalt Németország és Európa megosztottságának leküzdésében. Szabadság, demokrácia és jogállamiság, valamint béke a világban jelentik politikai útjának mérföldköveit. Mindannyian sokat köszönhetünk Hans-Dietrich Genschernek. 40 évnyi szoros és valóban személyes barátság fűz hozzá, amelyet soha nem felejtek.”

Orbán Viktor: a Bettermann a magyarok és németek közös sikertörténete

Az OBO Bettermann cég sikere a magyarok és németek közös eredménye. A magyarországi üzem a cég legeredményesebb leányvállalata - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Pest megyei Bugyin, a Bettermann csoport magyarországi képviseletének épületavató ünnepségén.

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a cég azért maradt Magyarországon és azért nyit most újabb csarnokokat, mert a magyar dolgozók bebizonyították, a legmagasabb német színvonalon is tudnak teljesíteni.

Orbán Viktor miniszterelnök és Ulrich L. Bettermann, az OBO Bettermann Group elnöke az OBO - Forum épületavató ünnepségén az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén 2017. május 5-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az OBO Európa Forum megnyitóján 400 vendég vett részt a gazdaság, politika és kultúra területéről, Európából és a tengeren túlról egyaránt. 

A Forum megnyitásának alkalmából a legendás jazz-rock együttes, a Man Doki Soulmates is színpadra lépett, melyet a német-magyar Leslie Mándoki alapított, aki maga is a Bettermann-család személyes barátai közé tartozik. 

Bugyi község, mely a fővárostól 25 km-re, délre fekszik, 1150 dolgozóval egyike az OBO Bettermann legfontosabb és legmodernebb gyártó és logisztikai központjainak. A cég területén belül külön megközelíthető, saját parkolóhelyekkel rendelkező új OBO Európa Forum több korábbi OBO rendezvénynek köszönhetően már átesett a tűzkeresztségen. Az épület külső kongresszusok és szemináriumok számára is rendelkezésre áll. A Forum épület, 15 hónap alatt, 10 millió eurós összköltséggel épült meg, és több mint 5000 négyzetméter hasznos területtel rendelkezik. 400 vendég fér el itt szemináriumok és képzések alkalmával.

Az OBO Bettermann 40 leányvállalattal világszerte 60 országban képviselteti magát. Az OBO kínálata 30 000 terméket fog át a villamos szereléstechnika területén, melyek a következő termékrendszerekbe sorolhatóak: összekötő- és rögzítőrendszerek, túlfeszültség- és villámvédelem, kábeltartó-rendszerek, tűzvédelem, vezetékrendező rendszerek, beépíthető szerelvények és padló alatti rendszerek. Az OBO Bettermann több mint 4000 dolgozót foglalkoztat, és éves árbevétele meghaladja az 500 millió eurót. Gyártóbázisai megtalálhatóak Németországban, Magyarországon, Svájcban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában, Indiában, az USA-ban és Oroszországban.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

BeszámolóOBOTúlfeszültség-védelemVillanyszerelési anyagok