Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

746 villanyautóból állt a rekordhosszúságú konvoj

2017. április 3. | VL online |  1340 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

746 villanyautóból állt a rekordhosszúságú konvoj

Norvégiához hasonlóan Hollandiában is hatalmas tempóban halad az elektromos autózás széleskörű bevezetése. Az óriási fejlődést jól szimbolizálja az a rekordkísérlet, amely során 746 tisztán elektromos jármű vonult fel Helmond és Eindhoven között.

Hollandiában 2016 decemberében 27 600 nyilvános töltőpont állt a villanyautósok rendelkezésére, míg az otthonokban felszerelt töltők száma elérte a 72 000-et. Ami a holland járműparkot illeti: az elektromos és plugin hibrid autók száma 112 000, ennek többsége tölthető hibrid (99 000 db), míg a fennmaradó 13 000 a tisztán elektromos autó. 

A közelmúltban került sor arra a rendezvényre, amely demonstrálni kívánta a fejlődés mértékét és a hollandok elkötelezettségét az elektromos autózás irányába. Az eseményen 746 tisztán elektromos meghatású jármű vonult fel az A270-es autópálya egy 3,6 km-es, lezárt szakaszán, Helmond és Eindhoven között. Az ötletgazda célja az volt, hogy a világ leghosszabb tisztán elektromos járművekből álló konvoját alkossák meg.

A rekorddöntés minden bizonnyal sikerült (a hivatalos elismerésre még várni kell) hiszen a korábbi hasonló próbálkozás során - amelyre 2015 májusában Berlinben került sor - „csak” 577 elektromos jármű vett részt.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

E-mobilitásElektromos autó