Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Zöldárammal megy az ALDI

2017. március 31. | VL online |  1861 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Zöldárammal megy az ALDI

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2017-től kezdve a MOL-tól vásárolt zöldárammal biztosítja valamennyi magyarországi létesítményének áramigényét.

A zöldáram elnevezése onnan ered, hogy megújuló energiaforrásokból, így például mezőgazdasági hulladékból, biomasszából vagy napenergiából állítják elő. A MOL-csoport 2010 óta rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel és ötödik éve biztosítja az ALDI magyarországi áramellátását.  

2017-től az ALDI teljes magyarországi üzlethálózata, a biatorbágyi 52 000 négyzetméteres logisztikai központja és a központi igazgatás épülete egyaránt a MOL által biztosított zöldáramra állt át. Ezzel a lépéssel az ALDI lesz az első olyan kiskereskedelmi áruházlánc, amely itthon teljes hálózatának villamosenergia szükségletét zöldáramból fedezi. Az ALDI a MOL első olyan áramkereskedelmi ügyfele, amelynek kizárólag zöldáramot biztosít. A két társaság együttműködésével így az áruházlánc – a tavalyi éves villamosenergia-fogyasztása alapján – nagyságrendileg 12000 tonnával mérsékli CO2 kibocsátását, ezáltal jelentős terheléstől óvja meg az ALDI a környezetet.

A MOL-csoport 2010 óta rendelkezik villamosenergia-kereskedelmi engedéllyel. Ennek révén saját villamosenergia igényén – például a saját töltőállomás hálózatán, üzemein – túl egyéb nagyfogyasztókat is ellát. Mintegy 1,7 TWh-ás áramértékesítésével a nem lakossági szolgáltatók közül az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja le. Idén először, zöldárammal látja el egyik ügyfelét, amelyet biomasszából előállított árammal valósít meg. 

A MOL 2030 stratégiájában jelentős szerepet szán az új, innovatív üzleteknek. Ennek egyik eleme lehet a külső ügyfelek részére történő áramértékesítés, akár megújuló, akár hagyományos energiaforrásokkal. Az eddig végrehajtott fejlesztések révén a MOL-nak a rendelkezésére áll az a tudás, szakértelem és partneri kör, amellyel magas színvonalon meg tud felelni az új igényeknek. 

Az ALDI nem áll meg a külső forrásból történő zöldáram beszerzésénél. Működése és üzletei kialakítása során is egyre több olyan megoldást használ, amelyek csökkentik az áramfogyasztást. 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÁramszolgáltatóEnergiahatékonyság