Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Elektromos hiba okozta a gyergyószentmiklósi tüzet

Kigyulladt a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezete

| |  2070 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Elektromos hiba okozta a gyergyószentmiklósi tüzet

Hétfőre virradóra kigyulladt a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezete. A tüzet a tűzoltóság megfékezte, ám a kár így is jelentős, kb. 100 000 lej (7 millió forint).

Február  6-án hajnalban kigyulladt a gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezete - jelentette az Agerpres hírügynökség.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katatrófavédelem szóvivője a hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a tűz csak a tetőszerkezet mintegy tíz négyzetméterére terjedt ki. Ezen a felületen megsemmisült az üvegszálból és azbesztből készült tetőzet, a hőszigetelés, és elégtek az elektromos vezetékek.

A mintegy két órán át tartó oltásban két gyergyószentmiklósi tűzoltóegység, valamint a gyergyószárhegyi önkéntesek vettek részt. A szakértők szerint a tüzet rövidzárlat okozta. 

A tűzoltóság százezer lejre (7 millió forint) becsülte a kárt, becslésük szerint a beavatkozással 700 ezer lej (49 millió forint) értéket sikerült megmenteni.

(MTI)

BalesetTűzveszély