Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Okosruhák minden méretben

| |  1741 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Okosruhák minden méretben

Képzelje el, hogy a farmernadrágja tévedhetetlenül vezeti el oda, ahova csak akarja. Az egyik francia cég nemcsak elképzelte, hanem meg is alkotta ezt a nadrágot.

A francia Spinali Design nevű cég egy olyan intelligens, vibráló farmert mutatott be, amelynek aszerint rezeg a jobb vagy a bal oldala, hogy melyik irányba kell fordulni. Ha pedig ennek ellenére rossz irányba mennénk, mindkét oldalon egyszerre kezdenek rezegni az érzékelők. Ehhez persze párosítani kell az okos farmert – Bluetoothon keresztül – az okostelefonon futó, kapcsolódó appal. Elég az alkalmazásban megjelölni, hova szeretnénk menni, hogy attól kezdve már a farmernadrág irányítson, így nem kell állandóan a telefont figyelni.

Minthogy a vibrálás egyéb funkciókhoz is köthető, beállítható például, hogy a nadrág akkor rezegjen, ha e-mailünk vagy üzenetünk érkezett. Van egy ping nevű funkciói is, amellyel a hasonló farmert viselő figyelmét hívhatjuk fel diszkréten magunkra. A farmerben van egy beépített, nem cserélhető akku, amely a gyártó szerint négy évig elég, amennyiben egyszer egy héten használják a nadrág GPS funkcióját. Az okos farmert rövid változatban, sőt szoknyaként is elkészítették.

A Spinali Design egyébként intelligens ruhák készítésére szakosodott. Korábban már volt egy olyan fürdőruhája, amelyik jelezte, ha túl sokat tartózkodott viselője a napon.

Forrás: HVG

Okos eszközökTechnológia