Villanyszerelők Lapja

Melósok, akik a szerencsének köszönhetik az életüket!

| |  5730 | |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Vajon a munkavégzés heve, az idő- és eszközhiány, hanyagság vagy a felelőtlenség kényszerít rá valakit arra, hogy hajmeresztő, akár a saját testi épségét is veszélyeztető megoldásokkal rukkoljon elő a munkavégzés során?

Vak vagy bátor?

A bátorság és vakmerőség elsőre megmosolyogtató jelenetekhez vezet, legalábbis addig, ameddig nem történik nagy baj. Néha sokkal nagyobb bravúr, leleményesség és néha több idő is kell egy-egy hajmeresztő megoldás kivitelezéséhez, mégis a hasonló összeállításokban szereplő munkások rendre a nehezebbik utat választják. Fejjel mennek a falnak, mint az a bizonyos ló, akinek gazdája azzal próbálta rábeszélni vevőjét a problémás állatra: „nem vak ez tetszik tudni, csak bátor”.

1. A kártyavárépítés mestere ezúttal a létrák rendszerében mutatja meg bravúros tudományát. A rendszer gyenge pontja a 12-es keresztdeszka.

2. Állványozás haladó szint: ha nincs semmilyen bútordarab, amire felmászhatunk, segít a leleményesség.

3. Az egylábú létrázás glettelő bajnoka: csak nehogy valaki feljöjjön a lépcsőn.

4. Összetartó kollektíva: vajon ki a bátrabb, aki felmászott a létrára, vagy akik alulról támasztják, hogy ki ne csússzon alóla?

5. Az előtérben lévő kolléga lélegzetvisszafolytva figyeli a halált megvető létrazsonglőr előadását.

6. Klasszikus utolsó mondat: jó lesz Józsi, indíthatod!

7. Négy asztal és egy létra: a nem túl filigrán „Mekkmester” vakmerő módját választotta az izzócserének.

8. Némi alpinista előképzettséget sejtet a magabiztos kiállás és biztosítás kialakítása.

9. Ezért a kis javításért tényleg kár lett volna leereszteni a medencét. Mindenesetre a fotók készítő hölgy sejti, hogy ez nem egy hétköznapi mutatvány.

10. Ez a kép üstökén ragadja meg a téma lényegét: első a biztonság!

Érdekesség