Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Ősszel indul az elektromos Forma-1

2014. március 17. | hvg.hu |  1944 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Ősszel indul az elektromos Forma-1

Fél év van még hátra a rajt pillanatáig az első tisztán elektromos autókkal zajló versenysorozatban, most közzé tették, hogyan fog kinézni az első verseny helyszíne, írja a hvg.hu. A Formula E sorozat első állomása szeptemberben, Pekingben az olimpia egyik helyszínénél, a Madárfészek stadion körül kerül kialakításra – közölték a versenysorozat szervezői.

A 20 kanyaros és 3,4 kilométer hosszú pályán, akár 240 kilométer per órás sebességgel közlekednek majd a kocsik, szeptember 13-14-én. A tisztán elekromos hajtású járművek 0-ról 100-ra 3 másodperc alatt gyorsulnak, a versenyen 10 csapat vesz részt, neves pilótákkal, mint Sebastien Buemi, Tonio Liuzzi, Takuma Sato, Lucas di Grassi.

Az F1 mintájára minden istálló két pilótát alkalmaz, ám a vesenyek során olyan érdekességek lesznek, hogy az áramfogyasztás miatt a boxkiállások során a versenyzők nemcsak kereket, hanem autót is váltanak, a cserekocsi eléréséhez pedig 100 méteres sprintet kell kivágniuk.

Hogyan is szól egy ilyen autó, ami sokaknak nem nyerte el a tetszését a fütyülő hangjával:

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Videó