Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Videó a legjobb elektromos járgányról

2013. április 29. | HVG / VL |  2079 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Videó a legjobb elektromos járgányról

Az elektromos autókat gyártó Tesla korábbi szóvivője David Vespremi lesz a gazdája annak a háromkerekű elektromos motornak, ami talán a legmenőbb ma a világon, írta a hvg.hu.

A magyar származású Vespremi öt éve távozott a Tesla Motorstól, akiket beperelt. A eljárást idén meg is nyerte, és a cég több mint 200 ezer dollárt fizethet Vespreminek. A szóvivő a kirúgását követően sem volt rest, és a pénzét befektette egy másik elektromos járműveket gyártó vállalatba az Epic EV-be. Ennek a cégnek az első utcai terméke a Torq Roadster nevű futurisztikus háromkerekű. A kis műhely hasonlóan futurisztikus hajókat és offroad elektromos járműveket is épít.

A csodás szerkezet nem olcsó, 65 ezer dollár, de kipróbálói szerint egy igazi fenevad. A 100 km/h-s sebességet alig 4 másodperc alatt éri el. Az autót alkotó komponensek közül a felfüggesztést egy motorsportban érdekelt külsős cégtől, a Palatovtól érkezett. A járműből az idénre 50 darabos szériát vállalt az Epic EC.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Videó