Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Zöld oldal

OCPP kommunikációs protokoll

Elektromosautó-töltőállomások

2018/5. lapszám | Kozma László |  1807 |

OCPP kommunikációs protokoll

Az elektromosautó-töltőállomásokkal kapcsolatban sok helyen hivatkoznak a bűvös OCPP-re, de vajon tudjuk-e, hogy mi az? Cikkünkben erre próbálunk meg választ adni.

Mivel egy fiatal üzletágról van szó, ahol sok esetben még nem jelentek meg szabványok és megnevezések magyar nyelven, így több esetben a cikk írója próbálja meg saját módszereivel lefordítani, értelmezni a különböző hivatkozásokat, rövidítéseket és szavakat. Továbbá fontos azt is kiemelni, hogy kicsit eltávolodunk a hagyományos erősáramú vonaltól, mert a töltőállomások működésének megértéséhez szükséges az IT-technológia megismerése és annak használata is.

A cikk még 15 009 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

E-mobilitáse-töltőElektromos autó

Kapcsolódó