Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Zöld oldal

Elektromosautó-töltőállomás telepítésének és üzemeltetésének gazdasági feltételei Magyarországon

Elektromosautó-töltőállomások Magyarországon 7.

2017/7-8. lapszám | Kozma László |  5538 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Elektromosautó-töltőállomás telepítésének és üzemeltetésének gazdasági feltételei Magyarországon

Elektromosautó-töltőállomás cikksorozatunk utolsó részeihez érve, és áttekintve a műszaki feltételeket és paramétereket, érdemes megvizsgálni ennek az üzleti lehetőségnek a gazdasági feltételeit és körülményeit. A cikk megírásához segítséget nyújtottak a témával foglalkozó minisztériumok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint az engedélyezési hatóságok, amit ezúton is köszönünk.

Sajnos azonban a cikk írásának pillanatában nincs minden kérdés törvényi feltétele meg, az utolsó néhány, de talán a legfontosabb törvények megalkotása várat már csak magára, ezeket a Kormány az év végéig ígérte meghozni.

Egy kis bevezető és kitekintés

Tekintettel a tényre, hogy rendkívül fiatal üzletágról beszélünk, amikor az elektromobilitást emlegetjük, így maga a törvényi háttér sem lehet túl koros. Ne feledjük el azt sem, hogy a mai értelemben vett elektromos autó sorozatgyártásban „csak” alig 10 éve gördült le a szalagról a Tesla Roadster képében. Maga a Tesla autógyár sem több, mint 13 éves múltra tekint vissza egy olyan iparágban, ahol a legnagyobb és legnépszerűbb márkák gyártói 100 évnél is öregebbek, de a legfiatalabb belépő is (Hyundai) középkorúnak számít a maga közel fél évszázados tevékenyégével.

Magyarországon elektromos autót igazából alig öt éve lehet vásárolni és cikk írásakor a tisztán elektromos meghajtású autók száma nem haladja meg az 1000 db-ot, így tehát mondhatjuk azt is, hogy nem késett el a törvénykezés és a törvényi háttér, még nem maradtunk le semmiről.

A cikk még 14 001 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

E-mobilitásElektromos autó

Kapcsolódó

Az elektromos autózás előnyei és hátrányai

Az elektromos autózás előnyei és hátrányai

Elektromosautó-töltőállomások Magyarországon 2.