Villanyszerelők Lapja

Elektromosautó-töltőállomás telepítésének és üzemeltetésének gazdasági feltételei Magyarországon

Elektromosautó-töltőállomások Magyarországon 7.

2017. augusztus 2. | Kozma László |  4954 | |

Elektromosautó-töltőállomás telepítésének és üzemeltetésének gazdasági feltételei Magyarországon

Elektromosautó-töltőállomás cikksorozatunk utolsó részeihez érve, és áttekintve a műszaki feltételeket és paramétereket, érdemes megvizsgálni ennek az üzleti lehetőségnek a gazdasági feltételeit és körülményeit. A cikk megírásához segítséget nyújtottak a témával foglalkozó minisztériumok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint az engedélyezési hatóságok, amit ezúton is köszönünk.

Sajnos azonban a cikk írásának pillanatában nincs minden kérdés törvényi feltétele meg, az utolsó néhány, de talán a legfontosabb törvények megalkotása várat már csak magára, ezeket a Kormány az év végéig ígérte meghozni.

Egy kis bevezető és kitekintés

Tekintettel a tényre, hogy rendkívül fiatal üzletágról beszélünk, amikor az elektromobilitást emlegetjük, így maga a törvényi háttér sem lehet túl koros. Ne feledjük el azt sem, hogy a mai értelemben vett elektromos autó sorozatgyártásban „csak” alig 10 éve gördült le a szalagról a Tesla Roadster képében. Maga a Tesla autógyár sem több, mint 13 éves múltra tekint vissza egy olyan iparágban, ahol a legnagyobb és legnépszerűbb márkák gyártói 100 évnél is öregebbek, de a legfiatalabb belépő is (Hyundai) középkorúnak számít a maga közel fél évszázados tevékenyégével.

Magyarországon elektromos autót igazából alig öt éve lehet vásárolni és cikk írásakor a tisztán elektromos meghajtású autók száma nem haladja meg az 1000 db-ot, így tehát mondhatjuk azt is, hogy nem késett el a törvénykezés és a törvényi háttér, még nem maradtunk le semmiről.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

E-mobilitásElektromos autó

Kapcsolódó

Az elektromos autózás előnyei és hátrányai

Az elektromos autózás előnyei és hátrányai

Elektromosautó-töltőállomások Magyarországon 2.