Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

Villanyszerelők Lapja 2024. március

= A lapszám szakcikkeinek teljes tartalma csak előfizetőink vagy vásárlóink számára érhető el.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Akkumulátor kiválasztása és a napelemrendszer méretének meghatározása bruttó elszámolási rendszerben

Lakossági napelemes villamosenergia-tárolórendszerek 2.

Molnár Gábor Miklós |  1403
9 4.88 (8)

A lakossági napelemes villamosenergia-tárolórendszerekkel foglalkozó cikksorozatunk első részében áttekintettük az inverter kiválasztásának legfontosabb szempontjait és az inverter méretének meghatározását, jelen cikk keretében arra keressük a választ, hogy az energiatárolóval kombinált napelemes rendszert mekkora méretűre érdemes terveznünk.

Mikor és hogyan kell szabványosítani a fogyasztásmérőhelyet?

Benyák László |  2459
15 4.46 (13)

Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy milyen szabályok vonatkoznak a fogyasztásmérőhely szabványosítására. Mikor kell elvégezni a szabványosítást? Hol kezdődnek, és meddig tartanak a fogyasztásmérőhelyek szabványosításának határai?

Logisztikai és ipari létesítmények energiahatékony világításvezérlése

Ekler Attila |  1260
1

A nagyobb ipari létesítmények esetében, egészen a közelmúltig, energiahatékonysági szempontból nem volt fókuszban a világítás, illetve, ha foglalkoztak is vele, alapvetően csak a lámpatestek cseréje, először LED-technológiára, majd később azon belül korszerűbb gyártmányokra történő kiváltása volt a fő tevékenység.

Kábel- és nyomvonalkeresők

Áttekintő táblázat

VL online |  1181
2 4 (2)

Táblázatunkban az Amprobe, a BOSCH, a C.Scope, a Fluke, a Megger, a Metrel és a Sonel termékeit hasonlítjuk össze a forgalmazóktól kapott adatok alapján.

A dinamikus tarifák hatásai 2.

Slezsák István |  1086

A cikksorozat előző részeiben bemutatásra kerültek a dinamikus tarifák főbb jellemzői, illetve a két legnépszerűbb tarifaszerkezet, a napon belül többféle árat megkülönböztető TOU és a kritikus napokon jelentős árnövelést alkalmazó CPP. Ebben a részben példákon keresztül mutatjuk be, hogy a dinamikus tarifáknak milyen hatásai lehetnek az ügyfelek fogyasztási szokásaira.

C+D, Rapas, Siemens, Hungexpo, ELKO EP, Bosch

Hírek, újdonságok

VL online |  1201
2 4.5 (2)

PRO380-Compact villamosfogyasztás-mérő, napelemes rendszerek ellenőrző műszere, kamera füst és láng érzékelésére, jön a CONSTRUMA, ELKO EP hatcsatornás folyadékszint-kapcsoló „testre szabható” funkciókkal, robusztus, nagy kamerakép-felbontású Bosch Professional vizsgálókamerák.

Kézi vezérlések másképp

Relés ötletek és trükkök 46.

Porempovics József |  1176
1 5 (1)

A magas szintű technikai és technológiai fejlődés egyik jellemzője a minél kevesebb emberi beavatkozásra való törekvés. Ennek köszönhetően akár a legegyszerűbb, akár a bonyolultabb ipari, gyártási folyamatok is szinte teljes mértékben automatizálhatók. A különböző publikus videókon keresztül „bekukkantva” a gyárak, üzemek gyártási folyamatába mégis azt látjuk, hogy sürgés-forgás van a gyártósorok körül.

Mekkora ívben szabad hajlítani a villámvédelmi levezetőt?

Kruppa Attila |  2221
18 4.93 (14)

A villámvédelemmel foglalkozó szakemberek – a tervezőktől a kivitelezőkön át a felülvizsgálókig – időnként szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mekkora ívben szabad hajlítani a villámvédelmi levezetőt.