Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Eszközeink

Akkumulátor kiválasztása és a napelemrendszer méretének meghatározása bruttó elszámolási rendszerben

Lakossági napelemes villamosenergia-tárolórendszerek 2.

2024/3. lapszám | Molnár Gábor Miklós |  1491 |

Akkumulátor kiválasztása és a napelemrendszer méretének meghatározása bruttó elszámolási rendszerben

A lakossági napelemes villamosenergia-tárolórendszerekkel foglalkozó cikksorozatunk első részében áttekintettük az inverter kiválasztásának legfontosabb szempontjait és az inverter méretének meghatározását, jelen cikk keretében arra keressük a választ, hogy az energiatárolóval kombinált napelemes rendszert mekkora méretűre érdemes terveznünk.

A modellezés bemeneti paramétereit a jelenleg érvényben lévő bruttó elszámolási rendszer és egy év, órás bontású villamosenergia-fogyasztását tartalmazó, 8760 adatból álló adathalmazok alkották. Emellett kitérünk a leggyakrabban alkalmazott energiatárolók kialakítására és a kiválasztás szempontrendszerére.  

A cikk még 18 216 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

AkkumulátorEnergiatárolás

Kapcsolódó