Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Logisztikai és ipari létesítmények energiahatékony világításvezérlése

2024/3. lapszám | Ekler Attila |  1348 |

Logisztikai és ipari létesítmények energiahatékony világításvezérlése

A nagyobb ipari létesítmények esetében, egészen a közelmúltig, energiahatékonysági szempontból nem volt fókuszban a világítás, illetve, ha foglalkoztak is vele, alapvetően csak a lámpatestek cseréje, először LED-technológiára, majd később azon belül korszerűbb gyártmányokra történő kiváltása volt a fő tevékenység.

Ennek okai között találhatjuk, hogy az ipari jellegű, főleg gyártó tevékenységet folytató fogyasztóknál a világítás százalékosan jóval kisebb szintet jelent energiafogyasztás szempontjából, amihez még hozzájárult a villamos energia nyomott ára is. Mindez azonban 2022-ben alaposan megváltozott.

A cikk még 12 838 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Világítástechnika