Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Új fényköntösben a Lánchíd

2023/9. lapszám | Deme László |  1493 |

Új fényköntösben a Lánchíd

Talán nincs is szemléltetőbb példája a világítástechnikai lehetőségek változásának, a fényforrások fejlődésének, mint a Széchenyi lánchíd díszvilágítása.

Az ország egyik első díszvilágításaként 1937-ben megépült berendezést természetesen normál- és halogénizzólámpás lámpatestek alkották. Abban az időben csak fényárvilágításos megoldások jöhettek számításba, így a próbavilágítások is ezzel a módszerrel készültek. A siker azonban elmaradt, a híd építészeti jellegét a világítás nem emelte ki. Egy váratlan fordulat teremtette meg a máig is érvényes világítási fő motívumot...

A cikk még 8 175 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DíszvilágításLEDVilágítástechnika

Kapcsolódó