Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Hálózatra csatlakoztatás földkábellel

2022/9. lapszám | Benyák László |  2923 |

Hálózatra csatlakoztatás földkábellel

Egy új létesítésű, egyetlen felhasználási helyet tartalmazó családi ház villamosenergia-ellátását földkábellel kívánják biztosítani. Az igényelt áramerősség 3×32 A. Milyen legyen a fogyasztásmérőhely? Mire figyeljek oda? – kérdezte a regisztrált villanyszerelő.

Általános előírások, követelmények

A 27/2020. (VII. 16.) ITM rendelettel módosított 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet 3. § (1) kimondja: A villamos berendezést úgy kell megtervezni, létesíteni, üzembe helyezni, üzemeltetni, átalakítani, javítani, rendszeresen karbantartani, üzemen kívül helyezni és megszüntetni, hogy az megfeleljen az 1. mellékletben (Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat) meghatározott műszaki biztonsági követelményeknek, valamint a környezetvédelmi, tűzvédelmi, katasztrófavédelmi és munkavédelmi jogszabályokban előírtaknak.

A kivitelezést az arra jogosult tervező által készített, engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező  rendszerleírás/épületvillamossági dokumentáció/terv alapján kell elvégezni. A szakági tervező által készített dokumentációnak, a megvalósíthatóság szintjén kell tartalmaznia a kialakítandó műszaki tartalmat. Az épületgépészeti és elektromos kivitelezési terveket az építtető a szakági tervezővel külön megállapodás keretében, a vonatkozó előírásoknak, műszaki biztonsági követelményeknek megfelelően készíttetheti el.

A cikk még 24 020 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DokumentálásElosztószekrényFogyasztásmérőhelySzabványokVillámvédelem

Kapcsolódó