Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Felhasználói vezetékhálózatok biztonsága

2022/6. lapszám | Benyák László |  3141 |

Felhasználói vezetékhálózatok biztonsága

A felhasználói tulajdonú vezetékhálózatok biztonságos létesítéséhez és üzemeltetéséhez minimálisan elvárt követelményeket a vonatkozó jogszabályi és hatósági előírások, valamint a műszaki biztonsági követelmények (a szabványok) tartalmazzák. A cikkünkben bemutatjuk a releváns előírásokat, a jelenlegi helyzetet, a gyakorlati tapasztalatokat és a vonatkozó előírásokból adódó elvárásokat.

Előírások és követelmények

A felhasználói vezetékhálózatok biztonságára vonatkozó releváns előírásokat a 27/2020. (VII. 16.) ITM rendelettel módosított 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet az összekötő és felhasználói berendezésekről, valamint a potenciálisan robbanásveszélyes közegben működő villamos berendezésekről és védelmi rendszerekről tartalmazza. A 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet 1. számú mellékleteként adták ki a Villamos Műszaki Biztonsági szabályzatot (továbbiakban VMBSZ) és a rendelet hatályba lépésével egyidejűleg – 2018. január 1-jével – hatályon kívül helyezte a 8/1981. (XII. 27.) IpM rendeletet (a KLÉSZ-t).

A cikk még 15 770 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DokumentálásSzabványokVillanyszerelés

Kapcsolódó