Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szabványok

Milyen hibákat kerüljünk el?

Navigálás a változó előírások tengerében 60.

2018/7-8. lapszám | Rátai Attila |  6502 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Milyen hibákat kerüljünk el?

Egyre többször merül fel a kérdés, hogy milyen hibákra figyeljünk a kivitelezésnél. Az igények előtt fejet hajtva összegyűjtöttem pár jellegzetes hibát, de előre bocsátom, ezt nem teszem szívesen, két okból sem.

Először is eszemben sincs azt a látszatot kelteni, hogy a villanyszerelő kollégák, magamat is ideértve, alapvetően rosszul dolgoznánk. A másik ok pedig az, hogy nem akarom azt az illúziót kelteni, mintha csak ennyi hibalehetőség lenne. Például az MSZ HD 60364-6:2007 szabvány szerint a kötődobozoknak falsíkon belül kell elhelyezkednie, és még sorolhatnám az idevonatkozó kivitelezési hibákat. Tehát nézzünk pár olyan hibát, amivel találkozhatunk a munkánk során: ezek lehetnek kivitelezési és dokumentációs hiányosságok. A tapasztalatom az, hogy a gyakorlati kivitelezés nagyságrendekkel jobban szokott sikerülni, mint a papírmunka, vagyis a dokumentációk elkészítése.

A cikk még 18 617 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DokumentálásSzabványok

Kapcsolódó

Engedélyezési tervdokumentáció

Engedélyezési tervdokumentáció

Navigálás a változó előírások tengerében 64.

Lakások villamosenergia-ellátása: 7 vagy 11 kW?

Lakások villamosenergia-ellátása: 7 vagy 11 kW?

Navigálás a változó előírások tengerében 62.