Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Iskolai és munkahelyi hangjelzések vezérlése

Relés ötletek és trükkök 30.

2022/7-8. lapszám | Porempovics József |  1030 |

Iskolai és munkahelyi hangjelzések vezérlése

Ki ne emlékezne a csengő hangjára, melyet naponta többször is hallhattunk tanulmányaink helyszínein, az iskolákban. A hangjelzés fontos része az intézményi rend kialakításának és fenntartásának. A jelzőkürt vagy csengő használata munkahelyeken sem ritka a munkaközi szünetek vagy más események jelzésére.

A cikk megjelenésekor még tart a nyári szünet, de az intézmény karbantartóinak ez elsősorban „becsengetés”, mert ez az időszak inkább a keményebb munkát jelenti, hiszen minden, a szorgalmi időszakban nem megoldható probléma, javítás, felújítás vagy telepítés elvégzésére ebben az időszakban van lehetőség. Nincs ez másként a villamosság terén sem. A villanyszerelő feladata a világítások rendbetétele, a lámpatestek, armatúrák javítása, felújítása, esetleg új vezetékek behúzása mellett kiterjed pl. a csengetőrendszer karbantartására, vagy akár megújítására is. Aktuális cikkünkben a hangjelzésvezérlések néhány lehetőségét mutatjuk be azzal a céllal, hogy segítsük az iskolákban dolgozó villanyszerelő kollégákat az adott intézmény igényeinek megfelelő csengetésvezérlés kiválasztásában.

A cikk még 15 615 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ReléVezérléstechnika

Kapcsolódó