Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Kapcsolóórák

Érdekes kapcsolások XI.

2018/6. lapszám | Porempovics József |  2321 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Kapcsolóórák

A valós idejű kapcsolásokhoz a leggyakrabban és leggyorsabban bevethető eszközök a valós idejű kapcsolóórák.

Természetesen az úgynevezett „okosház” megoldásoknál, valamint más, esetleg PLC-s vezérléseknél vagy beágyazott rendszereknél nincs minden esetben szükség külön eszközre az időütemezésekhez, hiszen ezek a rendszerek általában rendelkeznek valós idejű órával, melyeket csupán programozni kell, hogy egy-egy kapcsolási funkció megvalósuljon. Egyedi megoldásokhoz viszont gyorsan telepíthetők, és néhány egyszerű beállítás és programozás után azonnal működőképes.

A cikk még 12 865 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Vezérléstechnika