Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Feszültségfigyelő kapcsolások

Relés ötletek és trükkök 8.

2020/5. lapszám | Porempovics József |  996 |

Feszültségfigyelő kapcsolások

Feszültségfigyelő relékkel vagy modulokkal viszonylag ritkán találkozhatunk vezérléstechnikai leírásokban, de visszanézve a témakörben megjelent korábbi cikkeinket is csak elvétve akadhatunk valamilyen alkalmazásukra. Talán nem is olyan nehéz kitalálni ennek az okait, melyek közül az egyik az, hogy a feszültségfigyelők alapjában véve nem kifejezett vezérlőrelék, sokkal inkább felügyeleti, mondhatni hibaérzékelő, hibadetektor eszközök. Nem úgy, mint az időrelék, impulzusrelék vagy akár az áramfigyelők, melyek néhány nem hétköznapi felhasználási lehetőségét e cikksorozatban is folyamatosan bemutattuk, bemutatjuk.

A nem hétköznapi alkalmazásra érdemes rátenni kicsit a hangsúlyt, hiszen e cikksorozat keretein belül nem az egyes relés vezérlőeszközök gyári alapfelhasználásának bemutatása a fő cél, hanem sokkal inkább valamilyen érdekesebb alkalmazási lehetőségnek a gondolatébresztő „megvillantása”, miközben természetesen az alaptulajdonságok is megismerésre kerülnek. A feszültségfigyelőkkel ez nem olyan egyszerű, de néhány érdekes megoldást és ötletet felvázolunk a következőkben.

A cikk még 17 167 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ReléVezérléstechnika

Kapcsolódó

Egyvezetékes vezérlés

Egyvezetékes vezérlés

Relés ötletek és trükkök 2.