Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Az új atlétikai stadion díszvilágítása

2023/11. lapszám | Deme László |  1000 |

Az új atlétikai stadion díszvilágítása

Ami évtizedekkel ezelőtt még álom volt, ma már követelmény. Korábban esténként rejtélyes sötét leplet öltöttek magukra az épületek, ma a világítási ötletek között lehet válogatni. Így az új budapesti atlétikai stadion tervezése kapcsán sem az a kérdés merült fel, hogy legyen-e vagy ne legyen díszvilágítás, hanem az, hogy milyen legyen.

Szerencsére ma már annyi világítási eszköz áll rendelkezésre, hogy a legkülönbözőbb merész ötleteket is meg lehet valósítani. Az építészek mindig valami egyéni sajátosságot szeretnének sötétedés után is megjeleníteni. A Nemzeti Atlétikai Központ esetében az A betűre hasonlító tartószerkezetek kiemelése látszott ilyennek.

A tervezés során több ötlet merült fel a megvalósításra. Alapkövetelményként fogalmazták meg azt, hogy a ferde oszlopsorokat minden irányból lehessen látni. Ez lehetővé tette azt, hogy a létesítmény 25 méter magas oszlopai nem csak kívülről, hanem a stadionon belülről, minden nézőpontból megjelenjenek az esti képben.

A cikk még 7 663 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

DíszvilágításLEDVilágítástechnika

Kapcsolódó