Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Áttekintő táblázat alapján

Öntanuló szobatermosztátok

A rezsicsökkentés alapvető eszközei

2023/1-2. lapszám | Várföldi Róbert |  703 |

Öntanuló szobatermosztátok

A szobatermosztátok változatlanul a legáltalánosabban alkalmazott központi helyiséghőmérséklet-szabályozók a lakások, házak és irodák esetében. Az, hogy pl. programozható termosztátok kifejezés alatt mennyire sokféle terméket lehet érteni, jól mutatja az e havi áttekintő táblázat is, amelyben megtalálható 20 000 Ft körüli és közel 100 000 Ft nettó árú termék egyaránt. Nyilván fontos a külcsíny, a modern, „szexi” megjelenés és a látványos nagy LCD-kijelző megléte, de szabályozástechnikai és energiahatékonysági tekintetben ennél sokkal fontosabb a belbecs, a pontos hőmérséklet-szabályozási képesség, mert csak így biztosítható mindig az elvárt hőmérséklet pontos tartása, ezáltal a megfelelő komfort, sőt ezekből adódóan az energiatakarékos működés is egyben.

Laikus felhasználóként sokan, sokáig megelégedtek azzal, hogy a szobatermosztátjukon be lehessen állítani egy kívánt hőfokot, amit aztán a készülék tudásának megfelelően próbált biztosítani felhasználója számára. A programozhatóság megléte egy plusz kényelmi szintet jelentett, a nagy – és lehetőleg háttérvilágított – LCD-kijelző és mutatós design pedig már kimerítette a felső kategóriához való tartozást. Ha egyszer ezeket az elvárásokat a táblázatban szereplő készülékek legtöbbje ma már tudja, akkor mi a további különbség és egyáltalán szükség van-e további funkciókra vagy szolgáltatásokra ezen jellemzőkön felül? A válasz egyértelműen igen!

A cikk még 8 693 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FűtéstechnikaSzabályozásSzobatermosztát

Kapcsolódó