Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szabványok

Fűtőkábelek és beágyazott fűtőrendszerek

MSZ HD 60364-7-753 Kisfeszültségű villamos berendezések

2021/5. lapszám | Rátai Attila |  2412 |

Fűtőkábelek és beágyazott fűtőrendszerek

Cikkünkben az MSZ HD 60364-7-753 rendelkezéseit ismertetjük. A szabvány a belső és külső téren telepített villamos szerkezetekre, rendszerekre alkalmazható, ilyenek a felületfűtésre beágyazott villamos fűtőrendszerek, valamint a jégtelenítő, jégképződést megelőző, vagy hasonló alkalmazásokra használt elektromos fűtőrendszerek.

Ide tartoznak a falak, mennyezetek, padlók, tetők, lefolyócsövek, csatornák, csővezetékek, lépcsők, úttestek, nem keményített, tömörített felületek (pl. futballpályák, teniszpályák) villamos fűtőrendszerei. A szabvány nem vonatkozik az IEC 60519, IEC 62395 és IEC 60079 vonatkozó részeinek megfelelő ipari és kereskedelmi alkalmazású fűtőrendszerekre. Ha fűtőpanelt, fűtőkábelt, fűtőfilmet és társait létesítünk, akkor több szabványnak és előírásnak kell megfelelnünk, ezeket az 1. ábrán foglaltuk össze.

A cikk még 12 557 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Elektromos fűtésFűtéstechnika

Kapcsolódó

Fűtőszőnyeg vagy fűtőkábel?

Fűtőszőnyeg vagy fűtőkábel?

Comfort Heat elektromos padlófűtés