Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A regisztrált villanyszerelőket érintő etikai vizsgálatok rendszere

2023/1-2. lapszám | Benyák László |  1302 |

A regisztrált villanyszerelőket érintő etikai vizsgálatok rendszere

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület – Villamos Energia társaság (MEE-VET) által működtetett és felügyelt regisztrált villanyszerelő rendszer célja alapvetően a közcélú, kisfeszültségű hálózatokra történő csatlakoztatás műszaki egységesítése, szabályozása. A vonatkozó előírások és követelmények gyakorlati szempontjait a regisztrált villanyszerelő kézikönyv, a tisztességes piaci magatartás szabályait az etikai kódex foglalja össze a regisztrált villanyszerelők számára.

A MEE-VET által 2006-ban létrehozott regisztrált villanyszerelő rendszer működésének eredményeként, a hálózatra csatlakoztatás egységes elvek szerint történhet, amely jelentős mértékben járul hozzá a hálózatra csatlakoztatás átfutási idejének csökkentéséhez, valamint a felhasználók elégedettségének növeléséhez.

A felhasználói igények gyors és magas minőségű kielégítése érdekében, a regisztrált villanyszerelők nyilvántartási rendszerében résztvevő szerelőket, a MEE VET ajánlja a felhasználók felé. A regisztrált villanyszerelők száma jelenleg 5655 fő. A nyilvántartási rendszerében való részvétel nem kötelező, hanem lehetőség a villanyszerelők számára. A rendszer sikeres működésének alapjait képezi az elosztói engedélyesekkel, gyártókkal, regisztrált villanyszerelőkkel történő szoros együttműködés. Ugyanakkor a változó jogszabályok, szabványok és a piacon megjelenő újabbnál újabb termékek, valamint a velük együtt járó újabbnál újabb technológiák jelentős kihívások elé állítják az említett szereplőket. Ezen kihívásoknak csak a kölcsönös érdekek figyelembevételével, valamint hatékony együttműködéssel lehet megfelelni. A sikeres együttműködéshez jelentős mértékben járulnak hozzá az említett szereplők javaslatai, építő észrevételei. Mindezek ellenére, a fogyasztásmérési helyek ki- és/vagy átalakításánál, hálózatra csatlakozások előkészítésénél előfordulnak kisebb/nagyobb rendellenességek, amelyek miatt etikai bizottságok felállítására és etikai vizsgálatok lefolytatására van szükség.

A cikk még 10 172 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ElosztószekrénySzabványokVillanyszerelés

Kapcsolódó