Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Robbanásvédelem

Anomáliák I.

Robbanásbiztonság-technika XII.

2020/5. lapszám | Parádi Ervin |  1826 |

Anomáliák I.

A robbanásbiztonság-technika területén igen sok olyan jogszabály és szabvány van, amelyekben bizony nagy számban találhatók problémák, szakmaiatlanságok. Ezek miatt az egyébként is elég kusza és szövevényes jogi háttér még érthetetlenebbé, átláthatatlanabbá válik, és ez bizony nem könnyíti meg az ezzel a területtel foglalkozó szakemberek munkáját.

Számtalan esetben lehet találkozni túlszabályozással is, aminek jogszerűsége erősen megkérdőjelezhető, mivel nem szolgálják a biztonságot, de komoly erőforrásokat emésztenek fel.

A különböző előírásokból szemezgetve megpróbálok tárgyilagos maradni. Azt azonban le kell szögezni, hogy ezen a területen számos jogszabály-értelmezés is létezhet. Minden esetre a felvetődő problémákra általam adott logikus vagy logikusnak tűnő válaszok azt a tudásszintet tükrözik, amellyel jelenleg rendelkezem és az biztosan nem 100%-os, így nem biztos, hogy mindenben megállják a helyüket, de azért igyekszem.

A cikk még 11 304 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Robbanásbiztonság-technika

Kapcsolódó

Tárgyi feltételek

Tárgyi feltételek

Robbanásbiztonság-technika X.

Tárgyi feltételek II.

Tárgyi feltételek II.

Robbanásbiztonság-technika XI.