Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

EnergiaellátásEnergiaforrások

Gázmotoros erőművek tervezése, üzemeltetése és karbantartása

2018/9. lapszám | Gesztes Dávid Szijártó Gábor |  2218 |

Gázmotoros erőművek tervezése, üzemeltetése és karbantartása

Most induló cikksorozatunk a gázmotoros erőművekkel foglalkozik, kiemelten azok villamos tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására fókuszálva. Az első részben áttekintjük a gázmotorok különböző alkalmazási területeit, és előzetesen ismertetjük a gázmotorok szerepét az energiaellátó-rendszerben, valamint bemutatjuk alkalmazásuk előnyeit.

Az utóbbi évtizedekben a világ energiafelhasználása folyamatosan nőtt. A népesség és a gazdaság növekedése mindenütt növekvő energiaigénnyel járt együtt, amelyet a 2008-as gazdasági világválság sem tört meg. A mai globalizált világunkban a fejlett országok gazdasági növekedése lelassult a fejlődő országokéhoz képest, és komoly kihívásokkal kell szembenézniük az energetika terén is. Az olajár világpiaci árának drámai változása és annak hatása a vállalatokra és nemzetekre instabilitást okoz az egész világon, amely jól rávilágít az egypólusú energiafüggőség veszélyeire.

A cikk még 14 956 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ÁramtermelésErőművekGázmotor

Kapcsolódó

Gázmotoros erőművek

Gázmotoros erőművek

Tervezés, üzemeltetés és karbantartás III.