Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Gyártói újdonságok, kereskedői hírek

2023/4. lapszám | VL online |  729 |

Gyártói újdonságok, kereskedői hírek

Az áprilisi újdonságok között megtalálhatók a szivattyúvédelemhez használható relék, a kábelösszekötő-dobozok robbanásveszélyes területekhez, a különféle LED-es lámpatestek, az elektromosautó-töltők valamint új gyöngyösi és siófoki villamossági szaküzletek nyitásának híre, valamint az Infonapok időpontjai és helyszínei

Szivattyúvédelem ELKO EP relékkel

A folyadékszivattyúk meghibásodási lehetőségeiből talán a szárazon futás a leggyakoribb, esetleg még a túlterhelés, melybe beleérthetjük a csapágyak és egyéb mechanikus alkatrészek kopásából, töréséből eredő problémákat is. A szivattyúkat villanymotor hajtja, mely szintén elszenvedője lesz a meghibásodásoknak. A szárazon futás megakadályozására elsősorban a szintkapcsolók szolgálnak, de a biztosabb védelemhez ez kiegészíthető tisztán elektronikus védelemmel is. Ilyen eszköz pl. az ELKO EP régóta gyártott és bevált COS-2 típusú felügyeleti reléje, mely az 1- vagy 3-fázisú villanymotor cosϕ értékét figyeli. A módszer nem csak a szárazon futást, hanem a túlterhelést is detektálja.
A fejlesztés nem állt meg ennél az egy eszköznél. A közelmúltban került az ELKO EP kínálatába a legújabb fejlesztésű, gyorsan telepíthető és beállítható szivattyúvédelmi eszköz a PRI-35 típusú áramcsökkenés figyelő relé, mely 1-fázisú AC motoros szivattyúkhoz használható és külső x/5 A-es áramváltó bekötését igényli. A figyelt áramhatár 0,5–5 A között állítható. Amennyiben a motor áramfelvétele a beállított szint alá csökken, akkor a relé ezt szárazon futásnak értelmezi és késleltetés után lekapcsolja a vezérlést.

ENYCASE KX – új Hensel kábelösszekötő-dobozok robbanásveszélyes területekhez

A Hensel új Ex kábelösszekötő-dobozai különösen nagy rugalmasságot biztosítanak az Ex 2-es és 22-es zóna veszélyes területein. A vezetékek és kábelek az igényeknek megfelelően különböző módon és így minden esetben az optimális helyzetben helyezhetők el és köthetők be. Ebből a célból az Ex kábelösszekötő-dobozok sima oldalfalait át lehet fúrni a kábelek bevezetéséhez. A kapcsolódó Ex kábelelvezető-tömszelencékkel együtt ez a rendszermegoldás tanúsított biztonságot nyújt a 2 és 22 robbanásveszélyes zónákban. Bővebb információ a www.hensel.hu weboldalon található.

LEDVANCE SL Area SPD lámpatestek

Újabb, nagyteljesítményű (90, 120 és 150 W) tagokkal bővült az oszlopcsúcsra és karra is rögzíthető SL Area SPD területvilágító termékcsalád. A LEDVANCE Streetlight lámpatestek IP66 védettséggel, IK08-as ütésállósággal, akár 135 lm/W fényhasznosítással, széles 160x58° sugárzási szöggel, 2700, 3000 és 4000 K színhőmérséklettel tökéletes megoldást jelentenek utcák, feljárók, parkolók megvilágítására. A10 kV túlfeszültség elleni védelem, a hosszú, akár 10 0000 óra (L70/B10 25 °C) élettartam mellett fontos kiemelni a +/- 30 fokban állítható lámpatestfej tulajdonságát is. A gyártói garancia 5 év.

Okos RGBW beltéri LED mennyezeti lámpák a Tracontól

Új MFH termékcsalád az általános felhasználás mellett számos további funkcióra is képes. A „TUYA Smart” internetes alkalmazás lehetővé teszi az alkalomhoz megfelelő szín és fényerő beállítását a helyiségben. Az applikáció különböző világítási módokat és beállításokat tartalmaz a tökéletes hangulatvilágítás kialakításához. A világítótest az alkalmazás nélkül különálló lámpaként is funkcionál, mely ekkor 4000 K-en üzemel. További Tracon Harmony termékekért látogasson el a Tracon webáruházba vagy töltse le a Tracon Webshop applikációt!

Elektromosautó-töltő a Weidmüllertől

A Weidmüller új AC SMART elektromosautó-töltői minden gyakori alkalmazásra megfelelő megoldást kínálnak a felmerülő igényekhez igazított eszközzel. A töltők többféle teljesítménnyel elérhetők 7,4-től 22 kW-ig. A Weidmüller megoldásai az otthoni készülékeken, a lakóparki megoldásokon át az üzleti modellekig terjednek. Integrált LAN, WLAN és Bluetooth interfészek, ingyenes mobil applikáció, opcionálisan vezetékmentes kivitelben is (4G/LTE), töltésfelügyelettel, teljes körű megoldást nyújtanak minden igényre. Egyszerű és egyértelmű felhasználó-kijelölés az NFC/RFID hitelesítésen keresztül. További információk a www.weidmueller.hu/acsmart oldalon találhatók.

Újabb szaküzletekkel bővül a Daniella Villamosság országos üzlethálózata

A Daniella Kft. a gyors fejlődését a megbízhatóságának, a magas szintű szakértelemének és vevőközpontúságának köszönheti. Működésének fókuszában a vásárlói elégedettség áll, ennek érdekében a folyamatos fejlesztés és innováció a vállalati alapértékek részét képezi. A cég fejlődésének következő lépcsője a márciusban megnyíló két új szaküzlete. Ezentúl a Daniella Villamosság már Gyöngyösön és Siófokon is megtalálható. Gyöngyösön a Szövetkezet utca 6. fsz. 1., illetve Siófokon a Dózsa György u. 11. szám alatt, ahol a cég munkatársai kiemelt figyelemmel, szakértelemmel és villamossági termékek teljes kínálatával várják leendő vásárlóikat és partnereiket. 

Schrack Technik Információs Napok

Az idei rendezvénysorozat keretei között 9 városban, összesen 13 alkalommal várják a villamosság területén dolgozó szakembereket. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  • 2023. április 18-19-20. Győr
  • 2023. április 25. Zalakaros
  • 2023. április 27. Pécs
  • 2023. május 2. Székesfehérvár
  • 2023. május 4. Szolnok
  • 2023. május 9. Debrecen
  • 2023. május 11. Szeged
  • 2023. május 16. Budapest
  • 2023. május 18. Miskolc

E-töltőHírekKötődobozLEDRelé

Kapcsolódó

Fénycső kontra LED-cső I.

Fénycső kontra LED-cső I.

A fénycsőgyártás kivezetése az EU piacáról