Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Impulzusvariációk

Relés ötletek és trükkök 15.

2021/1-2. lapszám | Porempovics József |  732 |

Impulzusvariációk

Ha megoldást keresünk egy vezérléstechnikai feladatra, akkor minimum három alapvető jellemző ismeretére lesz szükségünk. Első a bemenet tulajdonságai, azaz milyen jellel vezérelünk. Második a vezérlőjel feldolgozása, azaz hogyan kell működnie a folyamatnak. Harmadik pedig, hogy milyen típusú, jellegű kimenetet igényel a vezérelt eszköz. A cikksorozatban eddig is többféle vezérléstechnikai megoldás került bemutatásra különféle jelfeldolgozási folyamatokkal.

A most sorra kerülő kapcsolási rajzokban kapcsolókkal és nyomógombokkal vezérelünk, melyek nem csupán a kézi vezérlésekre használhatók, hiszen a kapcsoló bekapcsolása egy tartósan fennálló vezérlőjelnek fogható fel, mely egy megelőző automatika felől is érkezhet, a nyomógomb pedig impulzusos vezérlőjelnek a maga fel- és lefutó élével.

A cikk még 13 999 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ReléVezérléstechnika

Kapcsolódó

Villogó jelzések

Villogó jelzések

Relés ötletek és trükkök 11.