Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Energiaellátás

Modulvezérlő-szekrény tervezése

Gázmotoros erőművek VIII.

2019/9. lapszám | Szijártó Gábor |  547 |

Modulvezérlő-szekrény tervezése

Cikksorozatunk előző részeiben a generátormegszakító és a motorvezérlő-szekrénnyel foglalkoztunk, míg jelen cikkünkben a gázmotoros kiserőmű egységet vezérlő szekrény tervezésének lépéseit mutatjuk be.

Modulvezérlő-szekrény

A modulvezérlő-szekrény valós idejű, moduláris ipari vezérlőrendszer, amely kezeli az egység és motoroldali folyamatvezérlést (az indítás előkészítését, az indítást, a leállítást, a hűtés utáni folyamatot, a segédüzemi berendezéseket), valamint az összes vezérlési funkciót. A modulvezérlő-szekrény jellemzően a kapcsolóhelyiségben vagy a vezérlőteremben található.

A cikk még 7 847 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ErőműFrekvenciaszabályozásGázmotor