Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Világításvezérlés integrációja és innovatív újdonságok a KNX-rendszerben

2023/9. lapszám | Ekler Attila |  508 |

Világításvezérlés integrációja és innovatív újdonságok a KNX-rendszerben

Az elmúlt lapszámokban tárgyaltunk alapvető világításvezérlési fogalmakat és megoldási lehetőségeket az egyszerűbbtől a bonyolultabb vevői igényeket kiszolgáló lehetőségekig, melynek keretében elértünk az akár egész épületet összefogni képes DALI-rendszerekig. Most az épületautomatikai, azaz KNX-rendszer alapvető jellemzőire, azon belül a világítás integrált működtetésére szeretnénk fókuszálni.

A beruházói, üzemeltetői elvárások sokrétűek lehetnek, ami gyakran indokolttá teszi, hogy ne csak a világítást kezeljük egy rendszer alatt, hanem a különböző műszaki területeket egy közös platformon tudjuk menedzselni, kihasználva a releváns információkat (pl. mozgás), ezzel maximalizálva az energiahatékonyságot.

A cikk még 8 221 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

KNXLEDVezérléstechnikaVilágítástechnika

Kapcsolódó