Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Áttekintő táblázat alapján

Háromfázisú fogyasztásmérők

2023/6. lapszám | Oláh Csaba |  706 |

Háromfázisú fogyasztásmérők

A villamos energia mérése mindig is fontos volt, az utóbbi években azonban különösen kiemelt szerepet kapott. Minden mérésről elmondható, hogy nem mindegy, hogyan, mivel mérünk, így mindig az adott mérési feladatnak megfelelő műszert érdemes kiválasztani. Örök igazság, hogy nem feltétlenül a legdrágább vagy a legnagyobb tudású eszköz a legjobb megoldás, így mindenképpen szükséges a mérlegelés a választás előtt.

A villamosenergia-mérők kiválasztása során számos kritériumot kell figyelembe venni. Az áttekintő táblázatot kísérő cikkünkkel megpróbálunk segítséget nyújtani a főbb szempontok számbavételével.

Beépítés, kivitel

Alapvetően háromféle fő változatról beszélhetünk a beépítés szempontjából: kalapsínre szerelhető (moduláris), előlapba építhető és falra rögzíthető típusokról. Utóbbival leginkább az áramszolgáltatók által kiépített mérőhelyeken találkozhatunk. A szekrények előlapjába építhető műszereknél a jellemző méretek a 72x72, 96x96 és a 144x144 mm. Fontos megjegyezni, hogy ezek a műszerek előlapjának a méretei, a beszereléshez szükséges kivágási méret ettől különbözhet – itt már nem ennyire egységesek a gyártók.

A cikk még 9 520 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fogyasztásmérő

Kapcsolódó