Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vezérléstechnika

Szállítószalag-vezérlés

Relés ötletek és trükkök 47.

2024/4. lapszám | Porempovics József |  672 |

Szállítószalag-vezérlés

A gépi anyagmozgatás fontos része a termelőüzemek gyártási folyamatainak. Használatával megoldható az emberi erővel nem, vagy nehezen mozgatható anyagok, termékek eljuttatása egy következő gyártási művelethez. Természetesen az itt alkalmazott berendezéseknek nem csak az ereje nagyobb az emberénél, de esetleg gyorsabbak és pontosabbak is. Az anyagmozgatás egyik legismertebb eszköze a targonca mellett a szállítószalag.

Nem ritka, hogy a technológia, a nagyobb távolság vagy a magasság miatt több szállítószalagot helyeznek el egymás utáni sorba, egymást adagolva. Ebben az esetben praktikus, hogy a sor utolsó (végső) szállítószalagja induljon el elsőként és az előtte lévők sorban egymás után, hogy a megelőző fokozaton lévő termékek ne torlódhassanak fel az álló szállítószalagon. A leállításra is igaz, hogy az utolsó álljon le utoljára és az első legelsőként, valamint a többi is egymás után olyan sorrendben, hogy az előző ne táplálhassa tovább termékkel a következő szállítószalagot.

A cikk még 9 957 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ReléVezérléstechnika

Kapcsolódó