Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe? 3.

2023/9. lapszám | Benyák László |  1230 |

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe? 3.

Egy ingatlan tulajdonosa – a jelenleg még beépítetlen ingatlanára – villamosenergia-ellátást igényelt, mert 1-2 éven belül családi házat szeretne építtetni. A közcélú kisfeszültségű hálózat viszonylag új, amelynek az ingatlanhoz legközelebbi oszlopa az úttest másik oldalán található, az ingatlan közterületi határától 25 méterre. Az ügyfél, a megbízni kívánt regisztrált villanyszerelőnek elmondta, hogy az ingatlan közterületi határának közelében, oszlopon kialakított fogyasztásmérőhelyet szeretne csatlakozóaljzatokkal – olyat, mint amilyen az 1. képen is látható. A regisztrált villanyszerelő arról kérdezett, elhelyezhető-e az oszlopon kialakított mérőszekrényben, vagy az azzal összeépített szekrényben a csatlakozóaljzat, s mire kell odafigyelnie?

A Villanyszerelők Lapja 2023. áprilisi számában a földre telepített, a 2023. júniusi számában az épületfalra szerelt fogyasztásmérő-szekrények esetében kerültek ismertetésre a csatlakozóaljzatok beépítésére vonatkozó műszaki, biztonsági követelmények. A cikksorozat első két részében leírtak általános érvényűek a fenti kérdésre adható válasz esetén is. Ebben a cikkben az oszlopon elhelyezett fogyasztásmérő-szekrényekre vonatkozó további rendező elvek és gyakorlati szempontok kerülnek bemutatásra.

1. A használatba vételt megelőző első ellenőrzéskor végzett VBF felülvizsgálat, feltárná a hibákat.
2. A környezetállóságra vonatkozó követelmények nem teljesülnek.

A cikk még 11 664 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

CsatlakozóaljzatFogyasztásmérőhelyMérőhely

Kapcsolódó

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe? 2.

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe? 2.

Családi ház külső falsíkján kialakított fogyasztásmérő-szekrény esetén

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe?

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe?

Családi ház földre telepített fogyasztásmérő-szekrény esetén