Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Eszközeink

Új kedvenc, az árnyékolt kábel

2023/5. lapszám | Túróczi József |  1436 |

Új kedvenc, az árnyékolt kábel

Ma a villanyszerelők kedvenc vezetékei az egy- és többerű, erősáramú vezetékek. Ha árnyékolásról beszélünk, a legtöbben még mindig a híradástechnikai vezetékekre gondolnak. Helytelenül.

Az erősáramú oktatás hibája, hogy még mindig arról írunk, hogy a villamosenergiaelosztó-hálózat „háromfázisú, szinuszos”, a terhelés pedig alapvetően ohmos vagy induktív. Ezeket a hiedelmeket, mint „ökölszabályt” elfogadva sokan a mai napig úgy gondolják, hogy az energiaelosztó-hálózat kötelező része kell, hogy legyen a fázisjavító rendszer alkalmazása. Ezúton hívjuk fel a villanyszerelő kollégák figyelmét, hogy ez egy elavult és sajnos komoly problémákat felvető tévedés, melyet a fázisjavító berendezések forgalmazói támogatnak, hiszen termékük eladása, létesítése minimális szakmai ismereteket igényel, miközben a szokásosnál nagyobb haszonkulcsot biztosít.

A cikk még 13 626 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FázisjavításVezetékek

Kapcsolódó