Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Energetika

Az áramtermelés jövőbeli kihívásai és trendjei

2023/1-2. lapszám | Hárfás Zsolt |  665 |

Az áramtermelés jövőbeli kihívásai és trendjei

Az Európát sújtó energiaválság miatt egyre inkább felértékelődik az atomenergia szerepe, hiszen az áramtermelési módok közül kizárólag az atomerőművekkel lehet egyszerre valós ellátásbiztonságot garantálni úgy, hogy közben klímabarát és olcsóbb villamos energiát is biztosítani lehet a lakosságnak és az iparnak. Nézzük meg, hogyan látja ezt a kérdést egy mértékadó nemzetközi szakmai szervezet!

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) 2022. október 27-én publikálta az energetikai területen dolgozó szakemberek „bibliáját”, a globális energetikai ipar előrejelzéseit tartalmazó World Energy Outlook 2022 című kiadványt. Ez a 2050-ig tartó időszakra részletes, mindenre kiterjedő elemzést tartalmaz, valamint a párizsi klímaegyezményben foglalt célok elérése érdekében feltétlenül szükséges teendőkről is.

A kiadvány szerint az ukrán-orosz válság által bekövetkezett globális, példátlanul kiterjedt és bonyolult sokkot okozó energiaválság mélyreható és hosszan tartó változásokat idéz elő, amelyek felgyorsíthatják a fenntarthatóbb és biztonságosabb energiarendszerre való átállást. A legnagyobb megrázkódtatások a földgáz, a szén és a villamos energia piacán tapasztalhatóak. Mindezekre tekintettel a legfőbb üzenet az, hogy az energiarendszerek vonatkozásában a világ minden részén gyors és széleskörű változtatásokra van szükség annak érdekében, hogy azok garantálhassák a biztonságos és fenntartható jövőt.

A cikk még 9 602 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ÁramellátásAtomerőműEnergetika

Kapcsolódó