Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Világítástechnika

Lépcsőházak

Világításvezérlés épületek mellékhelyiségeiben 3.

2023/12. lapszám | Ekler Attila |  1466 |

Lépcsőházak

Az elmúlt lapszámokban megkezdett tematikát folytatva, az épületek nem fő funkciójához tartozó helyiségek és területek világításvezérlésével foglalkozunk. A legtöbbször egyszerűnek tűnő, de gyakran mégis komoly fejtörést okozó épületrészt vizsgálunk most meg, a lépcsőházakat.

Ez az épületterület névadója is egy hosszú időszakon keresztül alkalmazott, egyszerű és népszerű készüléknek, a lépcsőházi automatának. Ahogy arról korábban e cikksorozat keretei között már volt szó, a lépcsőházi automata, időrelé vagy impulzusrelé alkalmazása okozhat kellemetlenséget nem logikus nyomógomb-elhelyezés, vagy egy rosszul megválasztott időzítés beállítása miatt. Ezeket a mozgás- és fényfüggő automatikus vezérléssel elkerülhetjük, de itt is kulcsfontosságú a kellő körültekintés, hogy az eredmény valóban biztosítsa az elvárt előnyöket.

A cikk még 5 627 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

VezérléstechnikaVilágítástechnika

Kapcsolódó