Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Forradalmian új padlódobozok az OBO-tól

2020. május 11. | támogatott cikk |  1034 | |

Forradalmian új padlódobozok az OBO-tól

A modern belsőépítészet gyakran magas követelményeket támaszt a padló alatti rendszerek kialakításával kapcsolatban: a padlódobozoknak a lehető legkisebbeknek kell lenniük, és észrevétlenül kell illeszkedniük a padlóba.

Az új UDHOME2 padlódoboz 140×140 mm-es kompakt külső méreteivel bárhol használható, a keskeny fedél szélei pedig tökéletesen illeszkednek bármilyen helyiség megjelenéséhez, amelyhez a burkolható csapófedél szintén hozzájárul. A csapófedél a helyiség padlóburkolatába illeszthető (például kő, járólap, műanyag vagy fa).  Egy másik változatban a csapófedél rozsdamentes acélból készült dekorlemezzel is kapható.

A vezetékek és kábelek az UDHOME2 kábelkivezetőjén keresztül vezethető, mely kétféle kivitelben elérhető: fogantyúval és nyitószerkezettel. A fogantyúval ellátott kábelkivezető könnyen nyitható, míg a nyitószerkezetes változatot egy céleszközzel (például csavarhúzóval) lehet kinyitni, így a padlódoboz elektromos installációi védettek az illetéktelen hozzáféréssel szemben. A padlódoboz kettős csatlakozóaljzattal van felszerelve, amely egy hajlított rögzítőelemben lett előszerelve. Az 54 fokban meghajlított elemnek köszönhetően az UDHOME2 zárt fedéllel is használható. A padlódoboz opcionálisan kibővíthető adatátviteli modultartóval a különböző adatkapcsolatok számára.

Padló alatti rendszerek

Padló alatti rendszerek tervezésekor a tervezőknek vagy a szerelőknek gyakran figyelembe kell venniük a funkcionális és a dizájnorientált követelményeket. Annak érdekében, hogy megtalálják a megfelelő padló alatti rendszert az adott projekthez, rendkívül alapos tervezésre van szükség. Ezen a ponton az új UDHOME2 rendelkezik a legtöbb előnnyel. A szabadon forgatható fedélnek köszönhetően a nyitási irány rugalmasan változtatható, lehetővé téve a padlódoboz beszerelését a padlórendszertől függetlenül. A kábelek és vezetékek könnyen bevezethetők: egyszerűen az UDHOME2 padlódobozhoz vezetik a normál szerelőcsöveket az esztrichben. A négy beépített, szintezhető lábnak köszönhetően gyorsan állítható a magassága is. Ha a magasság továbbra sem elegendő, magasságnövelőkkel lehet a padlódobozt szintbe hozni.

Minden pozícióból észrevétlen

Az OBO Bettermann új UDHOME2 padlódobozai mindig észrevétlenül „olvadnak bele” a padlóba. Még használat közben sem zavarják a helyiség kinézetét. A speciálisan elrendezett belső kialakításnak és a ferdeszögben álló csatlakozóaljzat-modultartónak köszönhetően az új UDHOME2 akár két Modul 45 csatlakozóaljzat és két adatátviteli aljzat használatát is lehetővé teszi. A hajlított rögzítőelem lehetővé teszi, hogy a fedél zárva maradjon még a csatlakozóaljzatok használatakor is, így akár olyan kis töltők is elhelyezhetők benne, mint az okostelefonoké. Ez biztosítja, hogy a padlódoboz egész idő alatt észrevétlen maradjon.

Az UDHOME2 különféle verziókban elérhető: rozsdamentes acélból vagy sárgarézből készült fedéllel, annak érdekében, hogy mindenféle padlóhoz illeszkedjen. A belső tér modultartói mindegyik változatban rozsdamentes acélból készülnek, hogy ne csak kiváló minőségű megjelenést biztosítsanak, hanem magas szintű védelmet is nyújtsanak a korrózió ellen.

OBO


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem

Kapcsolódó