Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Kábeltoldó, távadó, átvezető, csatorna, világítás, szakvásár

Decemberi híreink

2019/12. lapszám | támogatott cikk |  1664 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Kábeltoldó, távadó, átvezető, csatorna, világítás, szakvásár

A Villanyszerelők Lapja hasábjain minden hónapban összeállítást közlünk az iparági partnereink termékújdonságairól, híreiről.

Új tömítőszelencés kábeltoldók és leágazók a Tracon kínálatában

A Tracon tömítőszelencés kábeltoldó termékcsaládja új típusokkal bővült. Az új CST kötőelemek segítségével nemcsak két kábel egyszerű, vízmentes összekötése, hanem a T  és Y alakú kivitelek alkalmazásával kábelleágazások elkészítése is könnyen kivitelezhető.

A piacon újdonságnak számító CST25F típus rugós gyorscsatlakozókkal rendelkezik, így könnyítve meg a kábelek gyors, biztonságos és szerszámmentes összekötését. A CST termékcsalád kötőelemei IP68-as védettségűek, így extra védelmet nyújtanak a velük elkészített kábelkötéseknek. További részletes információ a Tracon webáruházban, applikációban és a cég viszonteladóinál!

Rendszerbe illeszthető érzékelő-távadó-kijelző műszercsalád

A ProSens modern ipari műszercsalád tagjai magukba foglalják az érzékelők, mérőműszerek és szabályozók funkcióit. Lehetőség nyílik két független univerzális bemenet (egységjelek fogadására képes mint áram, feszültség, ellenállás), digitális és analóg (aktív és passzív) kimenetek használatára, valamint a beépített RS485 porton keresztül Modbus RTU kommunikációra is.

A rendelkezésre álló ProSens változatok beépített érzékelőkkel is elérhetőek, melyek széles hőmérséklet-tartományban használhatók. A beépített érzékelők harmatpont, hőmérséklet, relatív és abszolút páratartalom mérésére alkalmasak. Nagy kijelző biztosítja a könnyű leolvashatóságot, a vezérlő- és kommunikációs kimenetek pedig különböző feldolgozó rendszerekhez való egyszerű csatlakozást tesznek lehetővé. További kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse bizalommal a C+D Automatika Kft. munkatársait.

Kábel- és csőátvezető-rendszer talajvíz ellen

A Glob-Prot Kft. által forgalmazott Roxtec UG termékcsalád újdonság a talajvíz elleni kábel- és csőátvezetési rendszerek között. A termékcsalád úgy került megtervezésre, hogy ellenálljon az alacsony nyomású, hosszú időn át tartó víznyomásnak. Köszönhetően a MultiDiameter™ (MultiÁtmérő) technológiának, az egészen kis átmérőjű kábeltől (4 mm) a nagy átmérőjű kábelig vagy csőig (179 mm) tudunk megoldást találni a talajvizes környezetbe. A Roxtec UG átvezetéseken akár több kábel vagy cső is átvezethető egy lyukon keresztül.

Az átvezetők szorítólapjai rozsdamentes acélból készülnek, így a hosszú távú nedves környezet sem gyengíti, teszi tönkre azokat. Az átvezetéseket vagy egy kiöntőformába vagy egy magfuratba lehet elhelyezni a kábelek vagy csövek elhelyezése és bekötése után, így könnyítve meg a kábelezési és a csövezési munkákat. A termékekről a Glob-Prot Kft. munkatársai tudnak bővebb információval szolgálni.

Az OBO Bettermann tulajdonába kerül a REHAU vezetékcsatorna termékcsoportja

Az épületvillamossági szereléstechnika vezető gyártója, az OBO Bettermann cégcsoport 2020. február 1-jétől felvásárolja a REHAU vállalatcsoport vezetékcsatorna (Cable Management) területét. A német szövetségi versenyhivatal már jóváhagyta a megállapodást. A felülvizsgálatra az OBO Bettermann piaci relevanciája miatt volt szükség. A gyártóberendezéseket is magába foglaló akvizíció a vezetékcsatorna termékcsoport hosszú távú bővítését jelenti. A felek megállapodtak abban, hogy a vételárról információt nem hoznak nyilvánosságra. (Ld. címkép)

Pendant – modern és hatékony világítás

A Tungsram legújabb beltéri lámpája egyszerre ötvözi a stílusos megjelenést a hatékonysággal (120 lm/W). Fényáramának és kiváló színvisszaadásának (CRI 80+) köszönhetően, kellemes, barátságos atmoszférát biztosít éttermekben, kávézókban, hotel és irodai környezetben egyaránt.

A hagyományos CFL lámpákkal összehasonlítva, akár 70% energiamegtakarítás is elérhető. Termékjellemzők: 3000, 4000 K színhőmérséklet, kialakítástól függően 600–1800 lm fényáram, 50 000 óra élettartam (L70/B50), egyszerű telepítés és karbantartás.

Light + Building 2020

2020. március 8. és 13. között kerül megrendezésre Frankfurtban a 20. születésnapját ünneplő nemzetközi épületvillamossági szakvásár, a Light + Building. A kiállításra nemcsak villanyszerelőket, hanem mérnököket, kereskedőket és az ágazat összes szereplőjét várják a szervezők és a kiállítók. A közel 2800 kiállító több mint 70%-a külföldről érkezik Németországba – köztük számos magyar vállalkozás –, hogy bemutassa legújabb termékeit, fejlesztéseit a szakmai közönség részére. A látogatók okosépület-megoldásokkal, energiagazdálkodással, intelligens hálózatokkal és épületvezérléssel, e-mobilitással kapcsolatos termékekkel és ezeknek az összehangolt rendszereivel találkozhatnak.

Az úttörő szerepet a digitalizáció, a BIM-technológia, az épületfelügyeleti szenzorok és ezek monitorizálására készült szoftverek kapják. A futurisztikus fény- és világítástechnikai termékek és lámpák felelősek a látogatók elkápráztatásáért, ahol a dizájn és a modern építészeti és épületgépészeti technológiák hatékony kombinációja is előtérbe kerül. A szakvásár ideje alatt kerül megrendezésre Frankfurtban a Luminale utcai fényfesztivál, ahol az épületek mozgó fényjátékba borulnak, így még estére is garantált az élmény.

light + buildingOBOTungsram