Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

TűzvédelemVillámvédelem

Az új OTSZ néhány változása

2020/1-2. lapszám | Kruppa Attila |  4544 |

Az új OTSZ néhány változása

2020. január 22-én hatályba lépett a módosított Országos Tűzvédelmi szabályzat, amely számos, a villamos szakmát érintő változást tartalmaz. Cikkünkben ezek közül tekintünk át néhányat, bemutatva, hogy a változtatások milyen gyakorlati problémák kezelését tűzték ki célul, és hogy milyen megfontolások állnak a módosítások hátterében.

Előzmények

A Magyar Közlöny 2019. július 26-i számában jelent meg a 30/2019. (VII. 26.) BM rendelet, amely a 2014. decemberi Országos Tűzvédelmi Szabályzatot módosítja. A 30/2019. BM rendelet csak a tételes változtatásokat tartalmazza, azaz nem egy egységes szerkezetű új OTSZ megjelentetéséről van szó, így az új OTSZ-re továbbra is 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletként kell majd hivatkozni.

A módosítások elsődleges célja a korábbi OTSZ pontosítása, korrekciója volt, így a hatályos jogszabályban markáns változásokat nem találunk. (Kivételként talán a robbanás elleni védelem említhető, amely egy rövid, de annál lényegesebb fejezetet kapott, és amely remélhetőleg hozzájárul majd e szakterület bizonytalanságainak tisztázásához.) Az OTSZ-hez illeszkedve néhány TvMI is módosításra került, köztük a Villamos TvMI (TvMI 7.4.) is, amely így immár a negyedik kiadásánál tart.

A cikk még 21 092 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

OTSZTűzTűzvédelemVillámvédelem

Kapcsolódó