Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Egy kis fennakadás!

Navigálás a változó előírások tengerében 41.

2016. augusztus 5. | Rátai Attila |  2313 |

Egy kis fennakadás!

Kincsre találtam. Amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a villamos biztonságtechnikával, még nem is gondoltam volna, hogy ilyen élményben lesz részem. A matrózok nem érzelgősek, nekem sem szokásom, de az utóbbi évek hajózásai során sokszor a hullámoktól nem láttam a tengert. (Persze mondhatnám azt is, hogy a fától az erdőt, de ugye tengeren vagyunk...) Ezt a kincset nem veheti el tőlünk senki sem, viszont bármeddig növelhetjük. Örökölni nem tudjuk, továbbadni igen.

Ez a kincs nem más, mint a szakmát képviselő szakik összessége. Nem könnyű, de folytatni fogjuk hajónk útját továbbra is – miközben egyre több matróz tanulja ki a szakmát, illetve fejleszti tovább tudását. Tesszük ezt a víz alatt rejtőző sziklák ellenére… Sok matróz kapta fel a fejét a 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet olvasásakor – és ez érthető. A hajókon az árulókkal nem voltak kíméletesek – és ez is érthető. Nem szabad százak életével játszani. De mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy fellépjünk az árulók ellen.

Miért mondom, hogy árulás? Azért, mert aki ma jogszabályba foglalja, hogy bármelyik 2007-előtt épült létesítmény villámos hálózata – annak szakszerű karbantartása ellenére – nem megfelelő, az bizony árulást követ el! De miről is van szó?

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

DokumentálásÉritésvédelemJogszabályokKLÉSZMSZ HD 60364Szabványok

Kapcsolódó

Lakások villamosenergia-ellátása: 7 vagy 11 kW?

Lakások villamosenergia-ellátása: 7 vagy 11 kW?

Navigálás a változó előírások tengerében 62.

Engedélyezési tervdokumentáció

Engedélyezési tervdokumentáció

Navigálás a változó előírások tengerében 64.