Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Bringával egy szélturbina lapátján

2021. október 25. | Fülöp Miklós |  2128 |

Bringával egy szélturbina lapátján

A népszerű skót kerékpáros, Danny MacAskill végig teker egy szélturbinagyáron, ahol számos trükköt bemutat. A látványos videó végén azt is megnézhetjük, hogy a vakmerő bringás, szédítő magasságban egy szélerőmű lapátján gurul.

A COP26 csúcstalálkozóra és a klímaváltozás elleni fellépés szükségszerűségére hívja fel a figyelmet a világ egyik legnépszerűbb bringása, Danny MacAskill, akinek az elképesztő videóit milliók nézik.

A skót bringás ezúttal egy szélerőművet vesz célba, azonban mielőtt kitekerne a turbina lapátjára 29 trükköt hajt végre, ami a világon jelenleg megújuló energiaforrásból felhasznált 29 százaléknyi energiát szimbolizálja.

Az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája (COP26) a világ vezetőinek részvételével kerül sor október 31. és november 12. között, skóciai Glasgowban. A nagyszabású rendezvényen részt vesz a világ összes országának vezetője azzal a céllal, hogy megállapodjanak egymással arról, miként lehetne fokozni az éghajlati válság megoldására irányuló globális fellépést.

 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

KlímaváltozásMegújuló energetikaSzélerőmű

Kapcsolódó