Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Bringával egy szélturbina lapátján

2021. október 25. | Fülöp Miklós |  1712 |

Bringával egy szélturbina lapátján

A népszerű skót kerékpáros, Danny MacAskill végig teker egy szélturbinagyáron, ahol számos trükköt bemutat. A látványos videó végén azt is megnézhetjük, hogy a vakmerő bringás, szédítő magasságban egy szélerőmű lapátján gurul.

A COP26 csúcstalálkozóra és a klímaváltozás elleni fellépés szükségszerűségére hívja fel a figyelmet a világ egyik legnépszerűbb bringása, Danny MacAskill, akinek az elképesztő videóit milliók nézik.

A skót bringás ezúttal egy szélerőművet vesz célba, azonban mielőtt kitekerne a turbina lapátjára 29 trükköt hajt végre, ami a világon jelenleg megújuló energiaforrásból felhasznált 29 százaléknyi energiát szimbolizálja.

Az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája (COP26) a világ vezetőinek részvételével kerül sor október 31. és november 12. között, skóciai Glasgowban. A nagyszabású rendezvényen részt vesz a világ összes országának vezetője azzal a céllal, hogy megállapodjanak egymással arról, miként lehetne fokozni az éghajlati válság megoldására irányuló globális fellépést.

 

KlímaváltozásMegújuló energetikaSzélerőmű

Kapcsolódó