Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Amikor a kontár munkáját öröklöd...

2020. június 24. | VL online |  7026 |

Amikor a kontár munkáját öröklöd...

A Villanyszerelők Lapjának az egyik legkedveltebb rovata az „Ezt láttam”, ahol az olvasóinktól kapott elrettentő vagy éppen vicces megoldásokat bemutató fotókból válogatunk.

Az alábbi fotókat olvasónktól, Szöllősi Zoltántól kaptuk, aki elmesélte, hogy a közelmúltban kihívták egy házhoz néhány apróságot befejezni, amire az eddigi „villanyszerelőnek” már nem maradt ideje.

„Amint megláttam az elosztót mondtam a tulajnak, hogy ezt az egészet át szeretném nézni, mert ez nagyon nincs rendben. Hát, ez fogadott.

Az illető nevét a tulajdonos kérésére nem írnám le. Ez az ember évek óta vállalkozóként dolgozik ilyen módon az ország több pontján. Eddig közel 500 000 forintot fizetett ki a megrendelő a villanyszerelőnek. Ha tehetik, tegyék közzé ezeket a képeket, kíváncsi lennék a kommentekre...

A sütő/főzőlap mögött van egy kötődoboz, amibe egy 3x4mm² MT érkezik közvetlenül a szolgáltató B32-es megszakítójáról. Erről megy a sütő, a 4 modulos főzőlap, bojler, hűtő, mosógép, mikró, konyhai gépek... A villanyszerelő javaslatára kérve lett az 1x32 A-es teljesítménybővítés. Felkapcsoltam a sütőt és a főzőlapot maximális teljesítményre és 33 ampert mértem csak az adott vezetéken. Az egész házban villanyfűtés van, a kiselosztóban 1 db C10, illetve 2 db C16. Csodálkozott is a tulaj, hogy folyton lemegy a biztosíték. Elkezdtem feltárni a kötéseket. A képeken látszik az eredménye. Minden fűtőtest 3x0,75-ös MT-ről van megtáplálva, úgy, hogy a dugaljakról vannak leágaztatva, az emeleten kettő sorolva van...”

Küldje be fotóit Ön is!

Fotózza le Ön is az élet- és vagyonbiztonságra veszélyes kivitelezéseket, kontár megoldásokat és kommentárral, esetleírással együtt küldje el szerkesztőségünknek az info@villanylap.hu címre. A „legjobb” felvételeket nyomtatásban is közreadjuk.

KontárOlvasói fotóVillanyszerelés

Kapcsolódó