Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Termékújdonságok

2023/5. lapszám | VL online |  693 |

Termékújdonságok

Napelemes érintésvédelmi műszer, jelenlétérzékelők, elektromosautó-töltő, ipari szabadonsugárzó lámpatestcsalád és LED-es fejlámpa a májusi újdonságok között.

B.E.G. jelenlétérzékelők

A vezérlési piacon dinamikusan fejlődik a CASAMBI rendszer, ami a Bluetooth Low Energy technológián alapszik. A B.E.G. egy ilyen CASAMBI Mesh hálózathoz csatlakozást teszi lehetővé a tőle megszokott csúcsminőségű érzékelési technológiájával, két új készülékpár segítségével. A PD4N-CAS egyedi egységként, a PD4N-CAS DALI-2 pedig szigetüzemmódban DALI szabályozást végző érzékelőként alkalmas irodai, nagy területek megfigyelésére. Hasonló kommunikációs csatlakozással a PD4-GH-CAS és a PD4-CAS-GH DALI-2 érzékelőkkel csarnokok, magaspolcos raktárak világításvezérlését tudjuk kialakítani. A kihúzható, teleszkópos fényérzékelőnek köszönhetően a referenciaterületen történő fénymérés akár 16 méteres szerelési magasság esetén is optimalizálható. Az ovális érzékelési terület optimális a hosszú folyosók esetében, hosszanti irányban 30 m átmérőjű. Ez a megoldás a megfelelően beállított paraméterekkel együtt megbízható és energiatakarékos állandó fényszabályozást biztosít a felhasználók számára.

OBO Ion Wallbox elektromosautó-töltő

Az új Ion Wallbox-szal az OBO Bettermann megoldást kínál a magán és kereskedelmi/ipari elektromosautó-töltési infrastruktúrához. A jól átgondolt technológiának, az egyszerű szerelésnek és a biztonságának köszönhetően, a négy modellváltozat közül minden alkalmazáshoz megtalálható a megfelelő fali töltő. Mind a négy Ion Wallbox 22 kW töltési teljesítményt tesz lehetővé (gyári beállítás: 11 kW), és egy előreszerelt 5 méteres töltőkábellel rendelkezik 2-es típusú csatlakozóval (Type-2). A kétirányú kommunikáció a Modbus RTU protokollon (RS-485) keresztül történik. Az ütésálló készülékház (IK08) különösen robusztussá teszi az Ion Wallbox-ot. Igény esetén az Ion Wallbox Protect változatok integrált túlfeszültség-védelemmel is elérhetők, ily módon a töltési infrastruktúrába történő beruházás mindig optimálisan védett. Az Ion Wallbox Key változatok pedig védelmet nyújtanak az illetéktelen hozzáférés ellen a szabadon álló töltőállomásoknál.

Ipari szabadonsugárzó lámpatestcsalád a Sylvaniától

A Sylvnia Wayline LED szabadonsugárzó termékcsaládja egy nagy teljesítményű, energiahatékony és megbízható világítási megoldás, amely ipari és kereskedelmi alkalmazások széles körére alkalmas. A Wayline három különböző hosszúságban kapható: 600, 1200 és 1500 mm. Ezek a LED-es szabadonsugárzó lámpatestek ideálisak nagy ipari területek, például folyosók, raktárak, kiszolgáló helyiségek vagy általános célú terek megvilágítására. A termékcsalád a 2 részből álló ház push-in kialakításával könnyű telepítést kínál, így egyszerű és gyors megoldást jelent a világítási igények kielégítésére. A Wayline lámpatestek 3000K melegfehér vagy 4000K semleges fehér színhőmérsékletben kaphatók. A 4000K-s változat akár 8400 lm fényáram- és 144 lm/W teljes rendszerhatékonysági értéket is elér. A termékcsalád különböző opciókat kínál: nem dimmelhető, DALI dimmelhető, 3 órás karbantartott vészvilágítás, integrált mikrohullámú érzékelő (jelenlétérzékelő) és integrált mikrohullámú érzékelő folyosófunkcióval. Minden hosszhoz szimmetrikus és aszimmetrikus reflektor áll rendelkezésre. A lámpatestek élettartama 90 000 óra (L80:B20) és 5 év garanciával rendelkeznek.

PV-ISOTEST napelemes érintésvédelmi műszer a Rapas Kft.-től

A PV-ISOTEST egy többfunkciós műszer PV (napelemes) rendszerek érintésvédelmi vizsgálatához és hibakereséshez 1500 V DC-ig. Főbb jellemzői: szigetelésvizsgálat 1500 V DC-ig, akár feszültség alatt álló rendszereken is, hibás modul beazonosítsa új GFL funkcióval, védővezető folytonosságmérése 200 mA-rel. A PV-ISOTEST egyetlen modul, sztring vagy akár a teljes napelemes rendszer 1500 V DC-vel történő, az IEC / EN62446 szabványnak megfelelő szigetelési ellenállásának mérésére alkalmas. Hagyományos szigetelésvizsgáló használata esetén DC kapcsolóra lenne szükség a tesztelt modul/húr/PV-mező pozitív és negatív kapcsainak rövidre zárásához. A PV-ISOTEST használatakor semmilyen külső eszköz használata nem szükséges, a készülék a méréseket teljesen önállóan végzi. Ezen túlmenően, az új GFL (föld-hibakereső) funkció segítségével a készülék jelzi a napelemes rendszer sztringjének például vízszivárgás vagy páratartalom okozta esetleges meggyengült szigetelésének helyét. További információk a www.rapas.hu oldalon találhatók.

Új COB fejlámpák a TRACON-nál

Az új TRACON fejlámpa fényárama két fokozatban és módban állítható, igazodva a sötétben végzett munkához, mozgásérzékelő módban még inkább kényelmes használatot nyújt. Az USB-C töltővel könnyedén és gyorsan tölthető fel az akkumulátor, amely akár 3 órás használatot tesz lehetővé egyetlen töltéssel. Praktikus és strapabíró kialakításának köszönhetően, tökéletes választás bármilyen szabadtéri tevékenységhez, éjszaki kirándulásokhoz, horgászathoz, szereléshez, kerékpározásokhoz vagy éppen táborozáshoz. A fejlámpa-termékcsalád részletes leírásokkal megtekinthető a www.tracon.hu honlapon.

Tovább bővült a Szerelvénykiválasztó

Már a falon kívüli szerelvények is megtalálhatóak a választható termékcsaládok között a Schneider Electric hazai fejlesztésű, kifejezetten villanyszerelők és ajánlatkidolgozók számára készült, online Szerelvénykiválasztó eszközében. Az eddigi beltéri szerelvénycsaládokon és a Wiser funkciókon kívül ezentúl az IP20-as Prima, az IP44-es Cedar Plus és az IP55-ös Mureva Styl családokra is lehet ajánlatot készíteni. A jelzett családok, az „új ajánlat” fülre kattintás után a jobb felső sarokban, külön-külön ablakban láthatók. Az ingyenes alkalmazással bárhonnan, bármikor és mindössze néhány perc alatt összeállítható egy teljes családi ház vagy akár iroda szerelvényajánlata, különböző színekre és családokra, számtalan funkcióval és termékkel. Az ajánlatkészítéshez nincs szükség szoftver vagy alkalmazás telepítésére, böngészőből elérhető a www.szerelvenykivalaszto.hu oldalon.

E-töltőHírekLED

Kapcsolódó