Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Gépek, emelőgépek időszakos vizsgálata

2022/1-2. lapszám | Benyák László |  2104 |

Gépek, emelőgépek időszakos vizsgálata

A megrendelő kezdeményezte, hogy a VBF felülvizsgálat során történjen meg a villamos gépek ellenőrzése is. Hogyan értelmezzük a VBF vizsgálatot egy adott villamos gépre pl. fröccsöntő gépre, emelőberendezésre, futómacskára, híddarura? – kérdezte a VBF felülvizsgáló, mondván, hogy a 47/1999. GM rendelet, valamint az MSZ EN 60204, MSZ 9721 szabványsorozatok is követelményként támasztják az adott gép áramütés elleni védelmének dokumentált ellenőrzését.

A válasz

  • A VBF vizsgálatok egyik határpontja a villamos gép erősáramú csatlakozási pontja.
  • A 47/1999. (VIII. 4.) GM rendelet 7.2 pontjában említett biztonsági felülvizsgálat és a 27/2020. (VIII. 16.) ITM rendelettel módosított 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet szerinti villamos biztonsági felülvizsgálat két különböző, külön-külön dokumentálandó vizsgálat.

A cikk még 9 810 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FelülvizsgálatSzabványokVillamos gépek

Kapcsolódó