Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hírek

Weidmüller, Fronius, Stilo és MultiServicerXD újdonságok

2022/12. lapszám | VL online |  477 |

Weidmüller, Fronius, Stilo és MultiServicerXD újdonságok

A VPU sorozat túlfeszültség-levezetői most már integrált előtétbiztosítékkal is elérhetők. Megjelent a Fronius autótöltési megoldásának új kivitele, a Fronius Wattpilot 2.0. A Daniella Kft. kínálata új Stilo mérőműszerekkel bővült. Megérkezett az elosztószekrény-építők között népszerű MI 3321 utódja az MI 3325 MultiServicerX

VARITECTOR PU AC I integrált biztosítékkal a Weidmüllertől

A már sokszor bizonyított VPU sorozat túlfeszültség-levezetői most már integrált előtétbiztosítékkal is elérhetők 25 kA/pólus (10/350 us) villámrészáramig. Ezzel a megoldással nincs szükség különálló előtétbiztosíték beépítésére. A kombinált I+II típusú levezetők pólusonként egy előtétbiztosítékot tartalmaznak és univerzálisan alkalmazhatók a teljesítményelosztó-rendszerekben. Az alkalmazásspecifikus termékkonfigurációk különböző hálózati kialakításokban is lehetővé teszik az alkalmazásukat. További információért látogasson el a www.weidmueller.hu/vpu honlapra.

Fronius Wattpilot 2.0

Megjelent a Fronius autótöltési megoldásának új kivitele, a Fronius Wattpilot 2.0. Az új külsőt néhány szabványbeli változás indokolta, azonban az érkező új képességek elérhetővé válnak a Wattpilot 1.0 verzióra is, így a két eszköz között működés és funkcionalitásbeli különbség nincsen. A megújult kinézet a már eddig is ismert és jól működő kezelőfelületet hordozza magában. Az új kinézettel egyidőben elérhetővé vált a Home verzió 22 kW-os kivitele és néhány új funkció is, amelyek szoftverfrissítéssel elérhetőek. Ilyen funkció például a terheléselosztás, ahol a Wattpilot folyamatosan figyeli az elérhető terhelhetőséget a napelemes inverter és a hálózat felől, és annak megfelelően alakítja az autó töltését, hogy mekkora az elérhető teljesítmény. A másik új funkció az OCPP megjelenése, amelynek segítségével nem csak virtuális erőműként használhatóak a Wattpilot készülékek, de immáron publikus, számlázható töltőként is lehet őket használni.

Új Stilo mérőműszerek

A Daniella Kft. kínálata új Stilo mérőműszerekkel bővült. Elérhető két digitális multiméter (STI1694, STI1695), két digitális lakatfogó (STI1697, STI1698) és egy érintésmentes feszültségérzékelő (STI1696). A multiméterek és lakatfogók sokrétűen alkalmazhatók: feszültség, áramerősség, ellenállás, kapacitás, frekvencia, hőmérséklet mérésére, dióda- és folytonosságvizsgálathoz, tranzisztorteszteléshez. A STI1698 digitális okoslakatfogó akár telefonos alkalmazáshoz is csatlakoztatható bluetooth-kapcsolaton keresztül, és az alkalmazásban nyomon követhetők a mérési körülmények és eredmények. A műszerekre jellemző, hogy jól olvasható, háttérvilágítással ellátott LCD-kijelzővel vannak felszerelve. A kezelésük egyszerű, a használatukhoz szükséges mérővezetékeket, elemeket, használati útmutatót a doboz tartalmazza. Bővebb információkért látogasson el a www.daniella.hu weboldalra!

 

MultiServicerXD – kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezések vizsgálata

Megérkezett az elosztószekrény-építők között népszerű MI 3321 utódja az MI 3325 MultiServicerXD, színes érintőkijelzővel, microSD-kártyára történő adatmentési lehetőséggel, Ethernet, USB, RS232 kommunikációval. A könnyen testreszabható automatikus mérési sorozatok nem csak a nagy gyártók végellenőrzéseinél hasznosak, de kisebb cégek, egyéni vállalkozások is jelentősen gyorsíthatják vele a MSZ EN IEC 61439 szabvány által előírt szemrevételezések, mérések elvégzését, rögzítését. A műszerrel természetesen egyéb villamos készülékek, kéziszerszámok felülvizsgálata is lehetséges a vonatkozó rendeletnek megfelelően. Az opcionális címkenyomtatóval a vizsgálatok elvégzése után akár QR-kódos címke is nyomtatható, ami tartalmazza a mért értékeket, így egyszerűen – akár évekkel később is –, a helyszínen kiolvasható minden adat egy Androidos okostelefon vagy tablet segítségével és még csak internetkapcsolat sem szükséges hozzá. Részletek a forgalmazó C+D Automatika honlapján, a www.meter.hu címen találhatók.

E-töltőMéréstechnikaTúlfeszültség-védelem

Kapcsolódó