Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Jogszabályok

Ismertető a METÁR-ról

2017/5. lapszám | Gullai Péter |  1888 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Ismertető a METÁR-ról

Magyarország a Nemzeti Megújuló Energiahasznosítási Cselekvési Tervében vállalta, hogy a Megújuló Energia Irányelv (Renewable Energy Directive, RED) által 2020-ra kötelezővé tett 13%-os mértékhez képest 14,65% lesz a megújuló energia aránya a bruttó végső energiafelhasználásból. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legutóbbi statisztikai analízise szerint 2015-ben a megújulók aránya a teljes bruttó végső energiafogyasztásból 14,5% volt.

A 2014/C 200/1 számú Európai Bizottsági közlemény (Iránymutatás a 2014-2020 közötti időszakban nyújtott környezetvédelmi és energetikai állami támogatásokról, a továbbiakban: „Iránymutatás”) a korábbi uniós szabályozáshoz képest a megújuló villamosenergia-termelés támogatása vonatkozásában új elveket határozott meg. Ezen elvek közül az egyik leglényegesebb, hogy a termelőknek a piacon kell értékesíteniük a villamos energiát, és részükre fizetett prémiumként, felárként kell működési támogatást nyújtani. A kitűzött célok között szerepelt, hogy a termelők ne legyenek érdekeltek abban, hogy negatív árak esetén is termeljenek villamos energiát.

A cikk még 14 215 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

ErőművekJogszabályokNapelemNapenergiaZöld energia

Kapcsolódó