Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

SCHRACK rendszerengedélyes csoportos fogyasztásmérőhelyek

2021/9. lapszám | támogatott cikk |  1390 |

SCHRACK rendszerengedélyes csoportos fogyasztásmérőhelyek

2021. október 15-től az új igénybejelentések esetén már csak az új rendszerengedélyes fogyasztásmérőhelyek kerülhetnek beépítésre az E.ON, ELMŰ, ÉMÁSZ, MVM területén.

Erre a változásra reagálva a SCHRACK az elsők között fejlesztette ki egyedi megoldását, mely természetesen rendelkezik az áramszolgáltatók egységes, közös rendszerengedélyével. Használatukkal minden tarifájú direkt fogyasztásmérési igény kielégíthető, amelyre egy fogyasztási helyen igény van.

Miért a SCHRACK fogyasztásmérőhely a legjobb választás?

Mert

  • a telepítéshez nincs szükség tartószerkezetre,
  • nem kell a méretlen vezetéknek külön csatornarendszert kiépíteni,
  • nem kell külön méretlen kábelfogadó és elosztó részt kialakítani,
  • 3 mérősor alakítható ki szabványosan, így az elrendezés szélessége csökkenthető,
  • betekintőablaka nem sárgul be, 5-10 év múlva is leolvasható marad.

Miért kell Önnek?

Mert

  • a telepítéssel semmi dolga: a teljes rendszert összeszerelve, összevezetékezve kapja meg, csak a betáplálással kell ellátni,
  • nem kell tervezni: az elrendezések megtalálhatók az AutoCad, illetve az ingyenes Schrack Design és Schrack Cad szoftverekben,
  • egy kattintással megrendelhető: a Schrack webáruházából az egyes elrendezések azonnal megvásárolhatók.

A SCHRACK csoportos mérőhelyszekrények készre szereltek, a helyszínen csak telepíteni kell és be kell kötni a felszálló fővezetéket és a mért vezetékeket, valamint beépíteni az áramszolgáltatói készülékeket (fogyasztásmérők, vezérlők, kismegszakítók). Felhasználhatók 1- és 3-fázisú direkt mérésre – mindennapszaki és H-tarifás mérésre 63 A-ig, vezérelt mérésre (B vagy Geo-tarifa) 32 A-ig. A fogyasztásmérő- szekrények egységes csatlakozó tér kialakítása lehetővé teszi akár a különböző méretű szekrények összeépítését, sorolását.

Milyen méretekben, sorolhatósággal, milyen felhasználási környezetben alkalmazhatók az új, rendszerengedélyes SCHRACK csoportos fogyasztásmérőhelyek? Az új SCHRACK rendszerengedélyes csoportos fogyasztásmérőszekrények katalógust keresse a SCHRACK weboldalán.

2021. augusztus 31. után már csak az új, áramszolgáltatói követelményeknek megfelelő fogyasztásmérőhelyek tervezhetők és engedélyeztethetők. A SCHRACK támogatja a villamos tervezőket is, tervezési segédletével segíti őket a munkájuk során. A cég weboldalán megtalálja az AutoCad szoftverbe beilleszthető összes dwg rajzot, vagy a tervek elkészítéséhez használhatja a SCHRACK ingyenesen letölthető Schrack Design vagy Schrack Cad szoftverét.

Bővebb információk →

FogyasztásmérőFogyasztásmérőhelySchrack

Kapcsolódó