Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Méréstechnika

Megfelelés a MEKH rendeletnek miniatürizált, vezeték nélküli mérőeszközökkel

2021/3. lapszám | Kozma László |  1310 |

Megfelelés a MEKH rendeletnek miniatürizált, vezeték nélküli mérőeszközökkel

A témában írt cikkeinket folytatva, a MEKH 1/2020. (I. 16.) rendelet kívánalmainak megfelelő mérési megoldásokat felsorolva most egy meglehetősen furcsa, de annál hasznosabb műszaki lehetőséget mutatunk be.

Felhívjuk az érintett cégek és szakemberek figyelmét, hogy a rendelet által előírt első határidő letelt és a hatóságoknak jogában áll ellenőrizni a megfelelő mérési rendszereket és akár büntethetnek is, ha az nem létezik vagy nem megfelelő. Az MEKH weboldalán meg is jelent a törvény hatálya alá eső cégek névjegyzéke.

1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet előírása

„E rendelet alkalmazásában almérő az olyan, legfeljebb 2%-os hibahatárértéken belüli és legalább negyedóránkénti mérésre (mérőeszközre vonatkozó egyedi előírásokról szóló 43/2016. (XI.23.) NGM rendelet szerinti legalább B pontossági osztályba sorolást jelent), valamint a mérési adatok tárolására és továbbítására alkalmas fogyasztásmérő, amely

  1. az elszámolási mérő által mért villamosenergia-fogyasztás megosztására vagy
  2. egyes villamosenergia-fogyasztó készülékek villamosenergia-fogyasztásának elkülönült mérésére szolgál.”

A cikk még 7 849 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

AlmérőMEKHMEKH rendeletMéréstechnika

Kapcsolódó